• C Novo mesto
  • 03:12
  • Čet, 09.02.2023

Soigralci so se poslovili od zlatega kapetana, Dončić pa jih je ‘skupil’ od zmajčka

Kot seveda že veste, je košarkarska reprezentanca  v razprodanih Stožicah prepričljivo premagala Hrvaško s 97:69 in se uvrstila na svetovno prvenstvo. Ob Luki Dončiću, ki je dosegel 21 košev, 10 podaj in osem skokov, je bil slovenski junak v zmagi proti Hrvaški Goran Dragić z 19 točkami v pičlih 22 minutah. Tekma je bila verjetno njegova zadnja pred domačimi gledalci, končal pa jo je ob naročju soigralcev z aplavzom v dvorani.

Dragić je bil v izjavi po tekmi čustven: »Rekel sem si, da ne bom jokal. Mislim, da je bila to moja zadnja domača tekma. Vsa ta leta sem dajal vse od sebe, slovenski grb mi je pomenil največ v Svet. Hvala, ker ste me ves čas podpirali, to si bom zapomnil za vse življenje. Z Luko na čelu gremo po evropsko zlato.« »Odigrali smo neverjetno prvo četrtino in dosegli izjemno pomembno zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Vedeli smo, da ne bo lahko, Hrvaška ima močne posameznike, a očitno smo bili bolje pripravljeni in izjemno motivirani. Publika je naredila svoje,« je dodal, je 36-letni veteran lige NBA komentiral tekmo proti Hrvaški in zaključil: »Bilo je fantastično. Kemija je na visoki ravni in to moramo izkoristiti za zmago na Švedskem. Potem pa bomo videli, kako naprej. evropsko prvenstvo? Šel bom, če ne drugače, pa kot gledalec.«

Dodajmo še, da so med praznovanjem in proslavljanjem velike zmage so naši fantje v zrak dvignili Gorana in ga nekajkrat vrgli v zrak. V akciji je navdušeno sodelovala tudi maskota – Zmajček, ki pa je po nesreči po nosu pošteno mahnil Luko. Ne verjamete, poglejte posnetek:

N. D:; Foto: twitter