• 6.57C Novo mesto
  • 21:05
  • Ned, 08.12.2019

Šok! Nekdanji rokometaš Krke kot študent kradel upokojencem

VELENJE – Grega Okleščen, rokometaš, nekdanji član Krke, ki je 1. julija podpisal pogodbo z  Gorenje Velenje, ima odprt kazenski dosje. Na kriminalno pot je stopil lani, ko je delal kot študent v Delavski hranilnici.

KRADEL UPOKOJENCEM

Okleščen je bil pred dnevi na okrajnem sodišču v Novem mestu pravnomočno obsojen na leto dni pogojne zaporne kazni zaradi treh kaznivih dejanj ponarejanja listin, s čimer si je pridobil okoli 20.000 evrov, ko je kot študent delal na poslovalnici Delavske hranilnice, poroča 24ur. S krajami je tako oškodoval pet ljudi. Prvič 29. junija lani, ko je komitentoma z računov ukradel vsakemu po 800 evrov. Deset dni kasneje je komitentki ukradel dvakrat po 2000 evrov, a jih nato vrnil. Naslednji dan pa je opravil dvig 4100 evrov s komitentovega varčevalnega računa, istega dne je drugi komitentki ukradel še 10.000 evrov. V slabih dveh tednih je tako petim komitentom z računov ukradel 19.700 evrov. Po podatkih 24ur.com so vsi upokojenci.

KAJ PRAVIJO V NJEGOVEM KLUBU?

»Zadeva je prišla kot strela z jasnega. Sodbo sem prebral, nimam pa dovolj informacij, da bi lahko povedal, kaj bomo storili,« je novica presenetila direktorja velenjskega kluba Janeza Gamsa. Za časnik Delo je povedal še: »Z Grego sem govoril, zaveda se, da je storil veliko neumnost, in pravi, da vse skupaj globoko obžaluje. V klubu se bomo o tem pogovorili, tudi z igralcem, in bomo videli, če bo potreba po naši reakciji.«

NaDlani.sI; Foto: arhiv  RK Gorenje

 

Šok! Nekdanji rokometaš Krke kot študent kradel upokojencem
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.