• 16.69C Novo mesto
  • 14:11
  • Ned, 31.05.2020

Šokantna izpoved Tine Maze: Bila sem v procesu zanositve, imela sem benigni tumor

ARE − Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v Areju  spremlja tudi nekdanja slovenska šampionka Tina Maze. Na Švedskem je v vlogi sodelavke televizijske mreže Eurosport, skupaj z družino, partnerjem Andreo Massijem in hčerko Anouk. Zdaj, s časovno distanco in kot nekdanja tekmovalka, spet podoživlja vse svoje dosežke.

Skrbi za socialna omrežja

»Delam za Eurosport Italia digitalne vsebine za njihove spletne strani in za socialna omrežja. Zaenkrat imamo zelo dober feedback in so kar navdušeni nad tem. Ni tipično delo za televizijo, ampak bolj za socialna omrežja,« je v intervjuju za STA v medijskem središču ob ciljni areni poligona pod goro Areskutan denimo pojasnila Mazejeva.

~ Happy KID ~ #nature #skitouring #snow

Objavil/a Tina Maze dne Sobota, 08. december 2018

Tega ni hotela deliti z javnostjo

Je pa v tem času v intervjuju za Delo je razkrila tudi težave s smučarskimi veljaki ob koncu kariere in spoznanje, da se šele zdaj, ko gleda na svoje rezultate z razdalje, zaveda, kaj vse je dosegla. »Četudi bi kariero podaljšala za eno leto, zame to ne bi spremenilo ničesar. Obžalujem pa, da na Mednarodni smučarski zvezi (FIS) niso imeli posluha za moje zdravstvene težave. Tega ne sprejmem, zelo sem razočarana nad njihovim početjem. Moje težave zanje niso bile vredne statusa poškodovanke, zaradi česar v Mariboru nisem imela številke med najboljšimi sedmimi, ampak 34. Zanje tumor ni resna stvar, trije šivi na kolenu pa! Potem se je začelo z dresom in domačo smučarsko zvezo. Oboji so mi obrnili hrbet na nesprejemljiv način. Zame je to preteklost, ampak zamere so še prisotne. Ne razumem, zakaj s svojo diagnozo nisem dobila statusa poškodovanke. Imela sem miom, benigni tumor, resno stvar. Na FIS pa so mislili, da eno leto hodim okrog z Eurosportom in se zabavam, da nočem več smučati, ampak se imeti fino … Sklepati po govoricah brez temeljev se mi zdi neprofesionalno. Dobila bi status poškodovanke, če bi bila noseča. Dokler ne zanosiš, pa ti očitno ne pripada. Bila sem v procesu zanositve … Eno leto sem bila »out«, da bi rešila vse te stvari. Nisem jih medijsko izpostavljala, ker je bilo to zame najbolj občutljivo obdobje, hotela sem ga obdržati zase.«

NaDlani.si