• 11.96C Novo mesto
  • 05:24
  • Sob, 06.06.2020

SP v plavanju zasenčila neslutena tragedija! Dva mrtva, dva plavalca ranjena

Svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih v južnokorejskem Gwangjuju je zasenčila tragična nesreča v nočnem klubu, kjer se je zrušil balkon. Dve osebi sta izgubili življenje, med najmanj deseterico ranjenih pa sta bila tudi dva ameriška športnika.

“Fina še pridobiva podatke o nesreči in jih bo skrbno preučila. Vsekakor pa bomo storili vse, da zagotovimo zdravstveno oskrbo in vso potrebno pomoč ranjenim športnikom,” so davi sporočili z Mednarodne plavalne zveze. Slovenskih športnikov na srečo ni bilo na prizorišču nesreče. Do nesreče prišlo okrog poltretje ure zjutraj, ko je popustil balkon in padel kakšnih pet metrov v globino. Med četverico ranjenih tujcev sta tudi ameriška vaterpolista in skakalec v vodo.
STRAŠNA TRAGEDIJA

»To je strašna tragedija. Moška in ženska ekipa sta praznovala naslov svetovnih prvakinj, ki so ga osvojila dekleta. Naše misli so zdaj z žrtvami in njihovimi svojci,« je nesrečo za medije potrdil tudi vodja ameriške vaterpolske ekipe Christopher Ramsey.

A v klubu je bilo več udeležencev SP, med njimi tudi vaterpolska ekipa Nove Zelandije, je poročal časnik New Zealand Herald. »Plesali smo na balkonu, nato pa naenkrat padli pet, šest metrov v globino. Verjetno smo prileteli na ljudi pod nami,« pa je za radio Sport povedal kapetan reprezentance.

NaDlani.si; Foto: shutterstock