• 16.45C Novo mesto
  • 10:40
  • Pet, 29.05.2020

Spet bo afera! Trener Ilke Štuhec odpuščen zaradi pijančevanja!?

Novi trener slovenske kraljice smuka Ilke Štuhec je Stefan Abplanalp. Petinštiridesetletni Švicar iz okolice Berna je v prvem pogovoru s slovenskimi novinarji zatrdil, da ni Harry Potter, čarovniški vajenec s čarobno paličico. Želi pa dvakratni svetovni smukaški prvakinji pomagati pri iskanju ravnovesja, da bo njeno smučanje hitro in varno.

Koga vse je treniral?

Pogled na seznam varovank švicarskega trenerja za hitre discipline, smuk in superveleslalom, je impresiven. Treniral je Američanko Lindsey Vonn, ki jo je prav tako kot slovensko zvezdnico na smukaških strminah krasil pogumen in napadalen slog na vse ali nič.

Bil je tudi trener še ene Američanke Julie Mancuso, treniral je tudi Švicarko Dominique Gisin in Norvežanko Ragnhild Mowinckel, Madžarka Edit Miklos pa se je z njegovo pomočjo znebila negativnega statusa eksotinje.

O ciljih

»Kratkoročni cilj je, da se Ilka vrne v tekmovalno karavano zdrava, da je samozavestna na smučeh. Upoštevati je treba, da bo to njena prva sezona po poškodbi. Veliko bo odvisno od tega, kako bo na tekmah decembra. Ne bi rad govoril o uvrstitvah na lestvicah. Cilj na olimpijskih igrah pa je seveda zlata kolajna,« pravi trener.

Je pa v teh dneh prišla na plan zgodba, da so ga kot smučarskega trenerja švicarske ženske reprezentance odpustili zaradi neprofesionalnega vedenja. Neuradno naj bi bil razlog za odpoved alkohol zato je bil odpuščen kar sredi tekem svetovnega pokala leta 2012 v Sočiju, piše športni dnevnik Ekipa24.

NaDlani.si; Foto: facebook