• C Novo mesto
  • 21:06
  • Sre, 28.02.2024

Srbski mediji v zraku: Hrvaška nogometna zvezdnika simulirala klanje Srbov #VIDEO

Tudi na naslovnicah srbskih portalov prevladujejo nogometne teme, a posebej izstopa novica, da sta hrvaška nogometna zvezdnika Dejan Lovren in Marcelo Brozović bronasto medaljo s SP proslavila s Thompsonovimi pesmimi v nogometaševi kavarni. Mondo piše: »Škandalozno. Opevali Thompsona, potem poveličevali ustaše in vse posneli!« Kurir je besedilo naslovil: »Lovren in Brozović sta vzklikala ‘Za dom spremni’ in norela ob ustaških pesmih.«

Nova.rs laže, Lovren ni “simuliral pokola Srbov”, ampak pokazal na tetovažo bombe na Brozovičevem vratu

Portal Nova.rs namreč piše: »Škandal na Hrvaškem: Lovren in Brozović sta skandirala ‘Za dom spremni’ in simulirala poboj Srbov« in dodaja: »Dejan Lovren, na neki točki ob verzu ‘zakolji kopača’, ki se nanaša na pokol Srbov, simuliral to akcijo in se smejal, pri čemer so se mu pridružili tudi ostali.” Hrvaški mediji medtem poudarjajo, da gre za večkratno laž omenjenega portala. V Čavoglavih ni verza o Srbih »ubi bagra«, temveč se verz »bombo vrzi, bando goni« nanaša na srbske čete. Poleg tega Lovren ni “simuliral pokola Srbov”, temveč je kazal na vrat Marcela Brozovića, na katerem ima vtetovirano bombo.

»Lovren in Brozović delirično poveličevala antisrbstvo«

Naslov Telegrapha pa je Sramota: Lovren in Brozović padla v delirij ob Thompsonovih Čavoglavah, vzklikala Za dom spremni, pod katerim je zapisano: Lovren in Brozović padla v delirij ob pesmi Marka Perkovića Thompsona” Čavoglave”, ki poveličuje antisrbstvo in spodbuja nasilje.

Blic pod naslovom »Sramotno. Lovren in Brozović kričala Za dom spremni« piše: »Poseben delirij v Brozovičevi kavarni je nastal, ko je bend zapel Čavoglave in Kninsko kraljico Marka Perkovića Thompsona. Ta posnetek je bil v živo predvajan na facebooku kavarne Epic Brozo, v nekem trenutku pa sta Lovren in Brozović zavpila Za dom spremni.

Lovren in Brozović sta s prsti delala pištoli”

Kurir je besedilo naslovil Lovren in Brozović sta vzklikala “ZA DOM SPREMNI” in norela ob ustaških pesmih, spodaj pa je zapisano: »Lovren in Brozović sta se norčevala. v kavarni nogometašev Interja ob melodijah pesmi Marka Perkovića Thompsona, še posebej pa so bili razpoloženi ob pesmi Bojna Čavoglave, ki se začne s fašističnim pozdravom Za dom spremni.«

S tem vzklikom sta Lovren in Brozović salutirala z dvignjenimi rokami in s prsti delala pištoli. Čujte, srbski dobrovoljci, četniška četa, tudi v Srbiji vas bo dosegla naša roka, je del te pesmi, ob kateri sta se Lovren in Brozović očitno odlično pevsko ujela.