• C Novo mesto
  • 10:28
  • Pon, 23.05.2022

Srebro zanje ni dovolj dobro! Angleži so medalje dali z vratu, takoj ko jim jih je Čeferin izročil

Nogomet se na žalost Angležev ne vrača domov, tudi trofeja evropskih prvakov se ne vrača in očitno tudi ne srebrne medalje. Tako so menile angleške zvezde po sinočnjem porazu od Italije v finalu evra. Skoraj vsi angleški igralci so jo namreč sneli takoj po podelitvi srebrne medalje, ker očitno zanje igra le zlato. In to je mimogrede njihov največji uspeh na evropskem prvenstvu, saj še nikoli prej niso bili v finalu! Eden redkih, ki je bil ponosen na medaljo in verjetno edini, ki je ni vzel z vratu, je bil hvaležni vezist Liverpoola Jordan Henderson. Ostali so jo dali z vratu prej, preden si jim jo je predsednik UEFA Aleksander Čeferin položil okoli vratu, vključno s kapitanom Harryjem Kaneom. »To je kot sr ***, ko igralci odklanjajo srebrne medalje, enako se je zgodilo v finalu svetovnega prvenstva v ragbiju. Zakaj odklanjajo medalje? Hej, vi ste podprvaki! To je res velik uspeh …,« je le nekaj komentarjev na družbenih omrežjih. »Kakšno nespoštovanje! Bodite zgled mladim in pokažite ponižnost,« je komentar soseda iz Walesa.

Anglija je na domačem Wembleyju pričakovala veliko slavje in prvo evropsko krono, a so bili po strelih z bele točke srečnejši Italiji, ki so po letu 1968 prišli do drugega naslova evropskih prvakov. Angleži so bili do 67. minute v boljšem položaju, potem ko je že v drugi minuti za domače vodstvo zadel Luke Shaw. V 67. minuti je za izenačenje poskrbel Leonardo Bonucci, drugih golov pa do izvajanja serije najstrožjih kazni ni bilo. Potem ko je bilo po štirih serijah strelov z bele točke 3:2 za Italijo, je odgovornost petega strelca za Anglijo padla na ramena 19-letnega Bukaye Sake, ki pa ni prenesel pritiska. Gianluigi Donnarumma je njegov strel ubranil.

Kljub temu na račun Sake ni zaslediti hudih kritik, prej angleški mediji pišejo, da je bila to drzna in presenetljiva poteza selektorja Garetha Southgata, ki je, odkar je leta 2016 prevzel angleško izbrano vrsto, Anglijo popeljal do polfinala SP 2018 in zdaj finala EP.

NaDlani.si; Foto: twitter

dolenjske lekarne