• C Novo mesto
  • 22:13
  • Ned, 13.06.2021

Staša Lipnik in David Žibrat postala svetovna prvaka!

SARAJEVO – Slovenska reprezentanca v kikboksu je na svetovnem prvenstvu v Sarajevu za discipline light-contact, low-kick in K-1 osvojila pet odličij, vsa v disciplini lahek kontakt. Z naslovoma svetovnih prvakov sta se v dvorani Zetra, kjer je nastopilo blizu 800 borcev in bork iz 58 držav, najbolj izkazala David Žibrat (do 89 kg) in Staša Lipnik (nad 70 kg).

🥇🥊🏆🏆OU YEAAAAAHHHHHHH!!!!!!! Imamo še drugega svetovnega prvaka na WAKO Kickboxing svetovnem prvenstvu v Sarajevu! David…

Posted by Kickboxing zveza Slovenije on Saturday, October 26, 2019

Še več medalj

Slovenski reprezentanti v tej borilni veščini pod okriljem združenja WAKO so dvema zlatima odličjema dodali še eno srebrno in dve bronasti. V Sarajevu je na zmagovalnem odru stal tudi Velenjčan Luka Krel. Devetnajstletnik je na svojem prvem članskem SP nanizal tri zmage s soglasno sodniško odločitvijo 3:0, v finalu kategorije do 84 kg pa izgubil z evropskim prvakom Nemcem Al-Aminom Rmadanom.

Bronasti odličji na svetovnem prvenstvu v Sarajevu sta osvojila Urša Terdin v kategoriji do 70 kg in Simon Jan med veterani do 84 kg.

STA; Foto: arhiv