• 2.71C Novo mesto
  • 04:35
  • Čet, 09.04.2020

Ste videli, kako se je Luka Dončić poklonil Kobeju in njegovi hčerki #FOTO

Po tragični smrti legendarnega ameriškega košarkarja Kobeja Bryanta vodstvo lige NBA ni zaustavilo prvenstva, tekme širom ZDA pa so minile v znamenju žalovanja. Luka Dončić je z Dallas Mavericks v gosteh s 107:97 premagal Oklahomo, po tekmi pa zapisal, da je odigral daleč najtežjo tekmo kariere, Goran Dragić je z Miamijem s 113:92 ugnal Orlando.

Slovenski zvezdnik lige NBA Dončić, ki je konec lanskega leta tudi osebno spoznal Bryanta, ko si je ta ogledal tekmo “svojih” Los Angeles Lakers proti Dallasu in s katerim sta izmenjala nekaj, tudi slovenskih, besed, je po zmagi v Oklahomi na Instagramu ob fotografijah Bryanta in njegove preminule hčerke Gianne zapisal, da je odigral daleč najtežjo tekmo v karieri. »To je bila daleč moja najtežja tekma, kar sem jih moral odigrati doslej. Še vedno ne morem verjeti! Vedno bo z nami! Počivaj v miru,« je zapisal 20-letni slovenski košarkar v spomin Bryantu, potem ko je na tekmi dosegel 29 točk in 11 skokov ter popeljal Dallas do zmage nad Oklahomo v športnih copatih, na katerih se je poklonil tako Bryantu kot preostalim žrtvam nesreče.

Pri Oklahomi je tekmo iz osebnih razlogov večer po tragični smrti Bryanta v helikopterski nesreči v znak spoštovanja do enega največjih košarkarjev vseh časov izpustil zvezdnik Chris Paul. Ko se je tekma po minuti molka v Bryantov spomin začela, so Mavericks zaustavili igro v osmi sekundi, košarkarji Thunderja pa v 24.

Tudi na Floridi v znamenju slovesa

Tudi na Floridi je obračun Miamija proti Orlandu minil v znamenju slovesa Bryanta. Ekipi sta v osmi in 24. sekundi zaustavili igro, Miami je pred tekmo pripravil poseben film v čast Bryanta, številni igralci so imeli, podobno kot Dončić, na supergah zapisane besede v spomin umrlim v nesreči.

NaDlani.si; Foto: youtube