• C Novo mesto
  • 22:04
  • Čet, 30.06.2022

Superliga že brez polovice udeležencev, Čeferin slavi zmago! Janša: Če se neka organizacija vodi z aroganco …

poletni festival

Vseh šest angleških nogometnih klubov, ki so soustanovili superligo, je uradno potrdilo, da zapuščajo projekt. Pri superligi pa še vztrajajo in pravijo, da bodo ‘preoblikovali’ projekt, v katerem je za zdaj ostalo šest klubov – po trije iz Španije in Italije. Toda v javnosti je vse več informacij o tem, da bodo to tekmovanje zapustili še nekateri. Superligo so v nedeljo sicer ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je pozdravil odločitev angleških klubov. »Vrnili so se in vem, da lahko veliko ponudijo ne le tekmovanjem, temveč celotni evropski igri. Zdaj je najpomembnejše, da gremo naprej in obnovimo enotnost, ki jo je imel nogomet pred tem,« je dejal Čeferin. Medtem pa se vodstvo Superlige kljub zgolj šestim članom ne odreče tej nogometni kreaciji, a nogometni svet praznuje. Nogometna državljanska vojna, Super neuspeh, Super liga propada, so le nekateri naslovi svetovnih medijev.

 

 

Oglasili so se tudi iz Superlige

»Evropska superliga je prepričana, da se mora sedanji ‘status quo’ v evropskem nogometu spremeniti. Predlagamo novo evropsko tekmovanje, ker obstoječi sistem ne deluje,« so pripročila Superlige League, katerega predsednik je Florentino Perez, vodja Real Madrida. »Cilj našega predloga je omogočiti, da se šport razvija na način, ki ustvarja prihodke in stabilnost celotne nogometne piramide, in s tem pomaga pri premagovanju finančnih težav, s katerimi se sooča celotna nogometna skupnost zaradi pandemije koronavirusa. Določili bi tudi solidarnostna izplačila, bistveno višja, vsem nogometnim udeležencem,« še piše v sporočilu.

 

Ima pa Čeferin odprto še eno bitko in sicer na domačem polju s premierom Janšem. Začelo se je, ko je predsednik vlade je tvitnil, da bi šlo pri kaznovanju posameznika samo zato, ker ima na dežniku napis, da se ne strinja z vlado, za hudo prekoračitev pooblastil in zlorabo položaja sodišča ali inšpekcije. To je tvitnil v komentarju na besede predsednika Uefe  in ga obsodil, da debelo laže. Sedaj pa tvita in retvita o superligi:

NaDlani.si; Foto: youtube

 

dolenjske toplice