• C Novo mesto
  • 20:33
  • Sob, 04.12.2021

Svetovni prvak Tim Gajser naj bi bil zaradi lažnih potrdil PCT med preiskovanimi policisti

Pretekli teden je odjeknilo, da so v več krajih potekale hišne preiskave pri policistih, ki naj bi imeli lažna potrdila PCT. Generalni direktor policije Anton Olaj je ob tem poudaril ničelno toleranco do zaposlenih, ki izvršijo kaznivo dejanje. En policist, ki so ga z lažnim potrdilom PCT dobili prejšnji teden, je po navedbah portala N1 že izgubil službo. Po besedah Olaja v vrstah policije ni prostora za policiste, ki izvršujejo nezakonita dejanja, hkrati pa to meče slabo luč na policiste in policistke, ki pošteno in predano opravljajo policijske naloge. Pri koliko policistih so zaradi domnevno lažnih PCT potrdil opravili hišne preiskave, za zdaj še ni znano, prav tako ne, ali so današnje hišne preiskave nadaljevanje preiskav prejšnji teden, ko so policisti pridržali dva zdravnika iz Lenarta in Ptuja zaradi suma izdajanja ponarejenih potrdil.

Kot danes neuradno poroča Siol je med preiskovanimi zaposlenimi na policiji zaradi ponarejenih PCT-potrdil tudi štirikratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, smo izvedeli neuradno. V ekipi Tima Gajserja, ki je zaposlen v policiji kot vrhunski športnik, neuradne informacije zavračajo. »To vsekakor ne drži. Če imate namen objaviti take laži o Timu, nikoli več ne dobite odgovorov. Če ne morete spodbujati športnikov, jih tudi blatiti ni potrebno. Smo zgroženi, kaj obtožujete Tima,« so za omenjeni portal sporočili iz ekipe Gajserja.

Z vprašanji o vpletenosti Gajserja v preiskave so se obrnili na policijo, kjer so  odgovorili, da zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo dati odgovora. Tudi na specializiranem državnem tožilstvu  na vprašanje, ali je Gajser med preiskovanimi zaposlenimi na policiji, odgovarjajo, da nam zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo dati odgovora.

N. D.; Foto: arhiv