• 18.12C Novo mesto
  • 00:18
  • Sre, 17.07.2019

Tega nismo pričakovali! Finale skakalne sezone 2019/20 ne bo v Planici

PLANICA – Mednarodna smučarska zveza (Fis) je po zasedanju v Zürichu objavila koledar tekmovanj za smučarske skoke za sezono 2019/20, v kateri skakalce vrhunec čaka na svetovnem prvenstvu v poletih marca v Planici. Pri Fisu so se odločili, da bo finale prihodnje zime na letalnici v Vikersundu, ko bo že znan naslednik Japonca Ryoyuja Kobayashija.

Sezona za skakalce se bo začela 23. in 24. novembra v poljski Wisli. Tradicionalno skakalce prvi vrhunec sezone čaka na novoletni turneji štirih skakalnic Oberstdorf – Ga-Partenkirchen – Innsbruck – Bischofshofen okrog novega leta. Skakalci se bodo prihodnjo zimo spet vrnili tudi onkraj luže v ZDA, kjer naj bi tekme najvišje ravni konec februarja gostil Iron Mountain.
Glavni vrhunec sezone vseeno v Planici

Proti koncu sezone je na koledarju spet norveška turneja raw air Oslo – Lillehammer – Trondheim – Vikersund, ko se bo sezona svetovnega pokala tudi končala s finalom na letalnici Vikersundbakken, ko bo že znan skupni zmagovalec svetovnega pokala.  Prav za konec zime pa skakalce čaka glavni vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici, ki bo od 20. do 22. marca 2020. Ženski svetovni pokal se bo začel v začetku decembra na Norveškem in končal s finalom v ruskem Čajkovskem 22. marca 2020. V obeh koledarjih sicer še lahko pride do sprememb; vse bo znano po kongresu Fisa v Dubrovniku, ki bo konec maja.

NaDlani.si; Foto: arhiv