• 15.82C Novo mesto
  • 04:36
  • Sob, 11.07.2020

VIDEO: Deseti trojni dvojček Luke Dončića, a na koncu je tekla kri

DALLAS – Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić pri svojih komaj 20 letih s sijajnimi predstavami onstran Atlantika na novo piše zgodovino severnoameriške košarkarske lige. Ljubljančan je prišel do svojega desetega kariernega trojnega dvojčka, kar je največ v ligi NBA pri košarkarjih, ki še niso dopolnili 21. rojstnega dne. Dončićevo moštvo Dallas Mavericks je sicer izgubilo proti ekipi Los Angeles Lakers po podaljšku s 110:119.

Trije šive

Nosilca igre pri obeh moštvih sta na tekmi dosegla trojnega dvojček. Dončić je v 38 minutah pod obročema vpisal 31 točk, 15 asistenc in 13 skokov, njegov super zvezdniški tekmec v vrstah jezernikov LeBron James pa 39 točk, 16 asistenc in 12 skokov. Ogorčen boj je pustil tudi posledico. Novinarji, ki spremljajo Dallas, poročajo, da je Dončić dobil tri šive, s katerimi so mu zašili raztrganino, ki jo je utrpel v predelu glave.

Po koncu tekme se je prav tako vsul plaz kritik na sojenje na uradnem twitter profilu Dallasa so recimo objavili: »Navijači, potrudite se in zgrabite majico Mavsov pred naslednjo tekmo.«

NaDlani.si; Foto: youtube