• C Novo mesto
  • 19:27
  • Čet, 30.03.2023

VIDEO: Ko je Dončić poškodovan, Dallas rešuje Nemec, danes ob zvoku sirene

Že nocoj ob 18.00 bodo v New Yorku proti Knicks igrali Denver Nuggets Vlatka Čančarja.

LOS ANGELES – Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški liga NBA v Los Angelesu s 111:110 premagali Lakers, neposredne tekmece v boju za končnico. Slovenski zvezdnik Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral za zmagovite goste, v domači ekipi je prav tako manjkal LeBron James. Prvi igralec dramatične tekme je bil Kyrie Irving.

Irving zaradi poškodbe ni igral na prejšnjih tekmah, z Dončićem pa sta bila na treningu Dallasa dan pred tekmo z Lakers. Dončić potem ni stopil na parket, Irving pa je in zbral 36 točk (met iz igre 14:23), po šest skokov in podaj.

Anthony Davis (26 točk, 10 skokov, 3 podaje) je 6,1 sekundo pred koncem z drugim zadetim prostim metom povedel goste v vodstvo s 110:108, prvega pa je zgrešil in omogočil tekmecem, da bi s trojko zmagali. To se je tudi zgodilo. Nemec Maxi Kleber je zadel prav ob izteku igralnega časa po podaji Irvinga in odločil dvoboj s svojo deseto točko. Obenem je Kleber devet desetink pred zadnjo točko Lakers na dvoboju s tremi zadetimi prostimi meti znižal na 108:109.

Že nocoj ob 18.00 bodo v New Yorku proti Knicks igrali Denver Nuggets Vlatka Čančarja.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www