• 13.03C Novo mesto
  • 01:10
  • Tor, 07.07.2020

VIDEO: Le kam je gledal sodnik? Mariborčani oškodovani!

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Beršebi izgubili proti Hapoelu z 1:2 (1:2). Gol za Maribor je že v 10. minuti dosegel Marcos Tavares, za gostitelje je bil dve minuti kasneje uspešen Anthony Nwakaeme.

NOVO MESTO – Tik pred koncem 1. polčasa so domačini izkoristili darilo švedskega sodnika in z 11-metrovke zabili za 2:1. Uspešen je bil Shir Tzedek. V drugem polčasu je vnovič blestel mariborski vratar Jasmin Handanović, ki je nekajkrat rešil vijoličast in zadržal obete za napredovanje. Štajerci bi v 18 letih še tretjič v ligo prvakov. Povratna tekma bo v torek v Ljudskem vrtu.


@gdfge by wfproductions

“Razen ene napake smo v obrambi odigrali dobro. Domneven prekršek Vrhovca za enajstmetrovko se je začel izven kazenskega prostora. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali, nasprotniki so takrat padli v igri, nevarni so skušali biti preko protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo so prevzeli zgolj po našem zadetku. Fantje so kasneje v drugem delu tekme prevzeli pobudo in napadali, žal je nekaj zmanjkalo za drugi zadetek,” je po tekmi povedal Darko Milanič.

4. krog kvalifikacij za ligo prvakov, 1. tekma, 16.8.
Hapoel BS – NK Maribor 2:1 (2:1)

D.P.