• 11.27C Novo mesto
  • 03:13
  • Sre, 15.07.2020

VIDEO: Na orgiji izvedli racijo, med aretiranimi tudi slovenski nogometni sodnik

Slovenski nogometni sodnik Slavko Vinčić se je znašel v aferi, ki je izbruhnila v Bosni in Hercegovini. Kot so poročali številni mediji v BiH, Srbiji in tudi Sloveniji, je bil mednarodni sodnik prisoten med veliko aretacijo, v kateri je policija zasegla drogo in orožje.

Mediji v BiH in Srbiji so poročali, da je policija v okolici Bijeljine aretirala 35 ljudi. Kot pišejo, je šlo pri tem za organizirano zabavo s prostitucijo, orožjem in prepovedanimi drogami oziroma kokainom. Zabave se je udeležilo tudi nekaj slovenskih državljanov, med imeni, ki so jih v BiH in Srbiji spravili v javnost, pa je bilo tudi Vinčićevo. Blic je objavil seznam nekaterih aretiranih: Milisav Tomić in Aleksandar Gajić, Pavle Stević in Srđan Mićić, Željko Simić in Savo Simić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća in Željko Vujić, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić  ter starleta Tijana Maksimović, imenovana Tijana Ajfon.

Njegova vloga ni točno definirana

Mariborski sodnik, ki ima tudi izkušnje s sojenjem v elitni ligi prvakov, je bil zaslišan kot priča, njegova vloga pa ni točno definirana, piše portal Nogomania. Portal 24ur.com, ki piše, da Vinčić ni bil med organizatorji zabave, je pa bil prisoten med policijsko racijo, poroča še, da je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn potrdil, da gre pri tem dejansko za slovenskega sodnika. Dodal je, da gre pri tem za naključje in da je bil Vinčić ob nepravem času na nepravem mestu.

NaDlani.si; Foto: youtube