• -1.36C Novo mesto
  • 05:18
  • Pet, 06.12.2019

VIDEO: Rogla bo kaznovan! Obtožen je goljufije, poglejte, kaj je storil

Slovenski kolesarski as Primož Roglič si 15. etape kolesarske dirke po Italiji ne bo zapomnil po dobrem. V tretji zaporedni gorski etapi je imel obilo smole, lahko je celo zadovoljen, da jo je sploh končal, je pa v primerjavi z vodilnim Ekvadorcem Richardom Carapazom in najbližjim zasledovalcem Vincenzom Nibalijem izgubil dragocenih 40 sekund.

Carapaz ima zdaj pred njim v skupnem seštevku 47 sekund prednosti, Roglič, kolesar ekipe Jumbo-Visma, ki je imel pred zadnjim vzponom okvaro kolesa, nato v spustu pristal v ogradi, etapo pa končal na 13. mestu, pred prostim dnevom sicer ostaja drugi v skupnem seštevku, pred Nibalijem ima točno minuto prednosti.

Kdo pa je zmagovalec etape?

O zmagovalcu etape, ki se je po 232 kilometrih končala v Comu, je odločal sprint dveh italijanskih ubežnikov, v njem je Dario Cataldo (Astana) premagal Mattio Cattanea, tretje mesto je zasedel najaktivnejši kolesar etape Britanec Simon Yates, kolesar ekipe Mitchelton-Scott je bil v sprintu hitrejši od rojaka Hugha Carthyja, Carapaza in Nibalija.

Odlični Polanc

Zelo dobro je spet kolesaril tudi Jan Polanc, ki je na trasi klasične dirke po Lombardiji z zaostankom 54 sekund zasedel 15. mesto, v skupnem seštevku ostaja sedmi (+4:12).

Italijani s se spravili na Roglo

Medtem italijanski mediji pišejo, da si je Rogliču na nedovoljen način pomagal sredi etape. Ko so mu iz avtomobila dali bidon s pijačo, naj bi se namreč predolgo držal roke z bidonom in tako izkoristil hitrost avtomobila, ki je v tistem trenutku pospešil.  iz vodstva dirke sporočajo, da bo moral plačatu 178 evrov (200 švicarskih frankov). Več na posnetku!

NaDlani.si, Foto: twitter