• 11.58C Novo mesto
  • 04:39
  • Sre, 03.06.2020

VIDEO: Šov Dončića za slovo od najstniških let, ob Dragićevem dosežku pa boste ostali brez besed

Košarkarji iz Dallasa so po petih zaporednih porazih končno okusili slast zmage in v svojem American Airlines Centru ukanili Indiano s 110:101. Odločilno vlogo za zmago teksaške ekipe je odigral slovenski čudežni deček Luka Dončić, saj je dan pred praznovanjem svojega 20. rojstnega dne dosegel 26 točk, deset skokov in sedem podaj.

Nič posebnega za rojstni dan

»Vsako tekmo igram na isti način. Ne razmišljam od drugih tekmah, preveč jih je,» je bil kratek Dončić, na vprašanje, kako bo praznoval rojstni dan, pa je odgovoril: »Šel bom nekaj pojest s prijatelji in družino. Nič posebnega.«

Dragićev večer

Medtem se je v Miamiju odvijala prava košarkarska drama, kjer je domača zasedba v sami končnici strla odpor prvakov iz Oaklanda in slavila s 126:125. Goran Dragić je bil najbolj učinkovit igralec domače ekipe, saj je Ljubljančan v dobrih dvajsetih minutah dosegel kar 27 točk, zbral tri skoke in asistenco, odločilen koš za končno zmago pa je v izdihljajih rednega dela dosegel veteran Dwyane Wade. Dragić je sicer kar 25 točk dosegel v prvem polčasu.

NaDLANI.si; Foto: printscreen youtube