• C Novo mesto
  • 14:32
  • Pon, 08.08.2022

VIDEO: Srbski mediji poročajo o ‘odvratni’ potezi našega nogometaša! Očitno so vse skupaj narobe razumeli …

podčetrtek

Slovenski nogometaši v Stožicah do točke proti Srbiji.

Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji zadnji junijski tekmi lige B lige narodov v Stožicah igrala neodločeno 2:2 (0:2) proti Srbiji. Slovence septembra čakata še domači obračun z Norveško in gostovanje na Švedskem. Za Slovenijo sta zadela Adam Gnezda Čerin v 48. in Benjamin Šeško v 53., za Srbijo pa Andrija Živković v osmi in Aleksandar Mitrović v 35. minuti.

Prihaja nov selektor?

Slovenija, ki jo je spet vodil Boštjan Cesar zaradi odsotnosti z novim koronavirusom okuženega selektorja Matjaža Keka (vse glasnejše so govorice, da je Mariborčan že končal svoj drugi mandat na slovenski klopi), je v goste sprejela Srbijo, ki je na prvi medsebojni tekmi v tej ligi narodov povsem prevladovala in gladko zmagala s 4:1. Tudi tokrat je ob bučni podpori svojih navijačev hitro stvari postavila na zanjo pravo mesto, v prvem polčasu je povsem prevladovala in neprenehoma povzročala težave slovenski obrambi ter prišla do vodstva z 2:0. Slovenci pa so se na začetku drugega dela vrnili in izid izenačili ter nato z borbeno predstavo prišli do drugega zaporednega remija po 0:0 na Norveškem.

Kaj se je zgodilo?

Je pa naš reprezentant Jasmin Kurtić, poskrbel za incident v Stožicah saj je provociral srbske navijače. Medtem ko se je poslavljal od Andrije Živkovića, s katerim sta soigralca v grškem PAOK-u, se prijel za mednožje in se na ta način želel spopasti z občinstvom, kar mu je očitno šlo ob živce. A kot piše nogometni portal Nogomania, so srbski mediji vse skupaj razumeli kot prostaško dejanje, usmerjeno proti srbskim navijačem (čeprav je bilo nekaj provokacij mogoče slišati, vendar reakcij nanje ni bilo), ki so bili v Stožicah v večini. A v resnici ni šlo za to.  Obrnil se je namreč proti novinarski tribuni in s provokativno gesto pokazal, da ni ravno ‘brez jajc’.

N. D.; Foto: twitter

bee queen
dolenjske lekarne