• 2.25C Novo mesto
  • 13:38
  • Čet, 23.01.2020

VIDEO: To so prizori grozljivega padca na dirki po Španiji, slovenski kolesar obležal na progi

Irec Bennett prvi v 14. etapi po Španiji, Roglič še naprej vodilni.

OVIEDO – Irec Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) je zmagal v ciljnem sprintu 14. etape kolesarske dirke po Španiji, ki je v dolžini 188 km potekala med San Vincentejem de la Barquero in Oviedom. Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil v glavnini in je obdržal veliko prednost v skupnem seštevku, tretji je ostal Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Mezgec v bolnišnico

Etapo je zaznamoval beg šesterice kolesarjev. Približno deset kilometrov po štartu so se v beg podali Luka Pibernik, Silvan Dillier, Harm Vanhoucke, Salvatore Puccio, Diego Rubio in Stephane Rossetto. Rosetto in Rubio sta vmes izgubila priključek, preostala četverica je bila ujeta dobre štiri kilometre pred ciljem. Kilometer pred ciljem je prišlo do množičnega padca, v katerega je bil vpleten tudi Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), ki je obležal na progi in so ga nato z rešilcem odpeljali v bolnišnico. Pri majhni hitrosti je padel tudi Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki pa je dobil le odrgnine po kolenu in roki, Roglič pa se je izognil padcu.

Roglič v rdečem

Po prihodu v cilj rdečo majico znova oblekel slovenski as Roglič. Drugi je s skoraj dvema minutama in pol zaostanka Španec Alejandro Valverde (Movistar, + 2:25), ki je tudi padel, vendar pri majhni hitrosti, tretji je najboljši mladi kolesar na dirki Pogačar (+3:01).

NaDlani.si; Foto: twitter