• 22.84C Novo mesto
  • 21:56
  • Tor, 20.08.2019

VIDEO: Tole pa bo odmevalo! Je Nibali Rogliču po etapi pokazal sredinca?

Ekvadorski kolesar Richard Carapaz je z zmago v 14. etapi dirke po Italiji prevzel vodstvo v skupnem seštevku, ki jo je dva dni nosil Slovenec Jan Polanc. Primož Roglič je danes končal v skupini s favoriti, ki je zaostala minuto in 54 sekund, in zadržal drugo mesto skupno. Carapaz je v 131-kilometrski etapi s petimi vzponi napadel 28 kilometrov pred ciljem in samostojno prišel do ciljne črte v Courmayeurju. Drugo mesto je zasedel Britanec Simon Yates z minuto in 32 sekundami zaostanka, 22 sekund pozneje so skozi cilj prišli favoriti. Tretji je bil Italijan Vincenzo Nibali, Roglič pa osmi.

V skupnem seštevku ima Carapaz sedem sekund prednosti pred Rogličem in 1:47 minute pred Nibalijem. Polanc je čez cilj prišel 7:41 minute za današnjim zmagovalcem, kar je bilo dovolj za 28. mesto. Po 14 etapah je član ekipe UAE Emirates na sedmem mestu, za Ekvadorcem zaostaja 3:29 minute.

Šok

Po poročanju italijanskih medijev se Nibali po etapi ni želel rokovati z Rogličem, po nekaterih navedbah pa naj bi mu celo pokazal sredinec. Italijanska nacionalna radiotelevizija (Rai) je objavila kratek posnetek resda hladnega pozdrava obeh kolesarjev, s katerega pa omenjeni dogodki niso razvidni.

NaDlani.si; Foto: youtube