• 11.27C Novo mesto
  • 03:15
  • Sre, 15.07.2020

»Vrnil se bom v Maribor – samo v Maribor. Drugo ne pride v poštev«

Eden od hitov sezone 2018/19 v italijanski nogometni serie A je bila tudi Atalanta. Klub iz Bergama je sicer izgubil v finalu pokala, a se prebil v ligo prvakov, kar je zanj zgodovinski dosežek. Velike zasluge za odlične rezultate ima Slovenec Josip Iličić, ki je v intervju za EkipoSN napovedal, da bi se želel upokojiti v dresu Maribora.

Raje Jojota kot Ronalda

Enaintridesetletni Kranjčan ima za sabo sanjsko tekmovalno leto. Jojo, kot ima vzdevek v nogometnem svetu, je blestel, kot že dolgo ne, in navdušil številne. Tudi legendo italijanskega nogometa. Oglasil se je namreč Andrea Pirlo in o Iličiću spregovoril z besedami, ki reprezentantu Slovenije zelo godijo.

»Koga bi izbral za nogometaša sezone? Morda gre za nekoga, na katerega marsikdo ne bi pomislil, toda jaz glasujem za Iličića! Zame je bil v tej sezoni najboljši med vsemi v Italiji. Všeč mi je bil tudi njegov soigralec Papu Gomez, toda glasujem za Iličića,« je svoj glas oddal upokojeni nogometaš, ki je v svoji karieri igral za Juventus, Milan in Inter. Pirlo je s svojim izborom presenetil marsikoga. Ne nazadnje je bil prvak Juventus, hkrati je v svoji prvi sezoni v serie A nastopal Cristiano Ronaldo. Toda za Pirla je najboljši Iličić.

Preživel nekaj najlepših mesecev

Naš nogometaš je ob tem tudi razkril  željo, da bi se rad nekega dne vrnil v slovensko ligo in kariero končal tukaj. »Zlatka Zahovića sem že poklical in mu rekel, naj začnejo zbirati denar zame (smeh). Šalim se, denar bo najmanj pomembna stvar na svetu. Glede ostalega pa se ne šalim. Če se mi bo uresničila želja in se bom imel možnost vrniti v slovensko ligo, želim igrati le tam, kjer sem preživel najlepših nekaj mesecev in kjer so mi v zelo težkih trenutkih dali vse. Če bom imel možnost končati kariero v Sloveniji, se bom vrnil v Maribor – samo v Maribor. Drugo ne pride v poštev.« je še dejal Iličić.