• C Novo mesto
  • 15:47
  • Čet, 21.09.2023

Znan nogometaš odkrito o težki ločitvi: “Zelo malo vidim svoja otroka”

Priljubljeni nogometaš mehiških korenin Javier Hernández, ki ga mnogi veliko bolje poznajo pod vzdevkom Chicharito, je v zadnjih dveh letih precej bolj dozorel kot kadarkoli prej. Chicharito je odkrito spregovoril o zelo osebnih stvareh in priznal, kako je nanj in na njegov odnos z otrokoma vplivala ločitev z bivšo partnerko in mamo otrok.

Čeprav je sicer uspešni nogometaš s službenega vidika trenutno v razcvetu, pa to nikakor ne velja za njegovo privatno življenje. Javier je pred dvema letoma doživel veliko življenjsko spremembo, saj se je kmalu po rojstvu drugega otroka razšel z dolgoletno partnerko Sarah Kohan. Sarah, ki prihaja iz Avstralije, se je kmalu po razhodu odločila, da se skupaj z otrokoma vrne v rodno Avstralijo, zaradi česar so se stiki med očetom in otrokoma bistveno zmanjšali.

3-letni Noah in 2-letna Nala sta tako skupaj z mamo zaživela daleč stran od svojega očeta, ki je kmalu za tem podpisal pogodbo z ameriškim Los Angeles Galaxy in se odselil v Združene države Amerike. Zdaj je v intervjuju z Rubenom Rodríguezom za FOX Sports México dejal, da ga omenjena situacija zelo boli in žalosti.

Pogovor je sprva nanesel na nogometaševo športno oz. profesionalno plat, na katero je 34-letni Chicharito ne glede na vse zelo ponosen. Kot je dejal, je na tej poti spoznal veliko dejstev o drugih, predvsem pa o samem sebi. Vse skupaj je pa seveda tesno povezano s privatnim življenjem, v katerem se je bil primoran sprijazniti z mnogimi srce parajočimi dejstvi.

”Ločen sem, zelo redko vidim svoja otroka. Prisiljen sem bil sprejeti določene odločitve, saj najino razmerje ni peljalo v takšno smer, kot bi moralo. Primorana sva bila poiskati skupno rešitev, ki pa je nisva našla, zato sva se razšla,” je dejal Chicharito, “svoja otroka vidim odraščati preko telefona, preko tehnologije. Zmeraj komaj čakam, da ju vidim v živo, ampak seveda to s seboj prinese ogromne stroške. To je cena, ki jo pač moram plačati.”

Nogometaš, ki se trenutno precej ukvarja tudi z duhovnostjo, priznava, da se je skozi svojo življenjsko pot marsikaj naučil, na primer to, da mnenja drugih pravzaprav ne štejejo, predvsem pa se ne ukvarja več s tistimi, ki se preveč zanimajo za njegovo osebno življenje. Zdaj se ne ukvarja več s svojimi zadetki v nogometu, ampak se resno loteva bolj resnih vprašanj o svoji osebnosti in skrbi za družino, saj kot sam prizna, to zanj največ šteje.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram