• 17.47C Novo mesto
  • 14:31
  • Tor, 29.09.2020

Žreb za Ligo prvakov: Mariborčani dobili nasprotnika

NYON – Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski prvak Maribor se bo na uvodu svoje mednarodne poti v sezoni 2019/20 pomeril z islandskim Valurjem iz Reykjavika. Prva tekma bo 9. ali 10. julija na Islandiji, povratni dvoboj pa bo 16. ali 17. julija v Sloveniji.

Kaj pravi Zlatko Zahovič?

»Žreb je takšen, kakršen je. Prva zadeva, ki jo je treba izpostaviti in je izredno pomembna za slovenska moštva v evropskih kvalifikacijah, je samozavest, samozavest, samozavest. Pri Mariboru pa je enakega pomena tudi pravilo, da je podcenjevanje strogo prepovedano, ne glede na to, da smo v tem dvoboju favoriti. Če bomo te segmente dali skupaj, gremo naprej. Samozavestno in brez podcenjevanja bo naša osnova za kvalifikacije ter za vsako tekmo posebej,« je današnji žreb kroglic na sedežu Uefe, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, dejal športni direktor mariborskega kluba Zlatko Zahovič.

Olimpija v Latvijo, Domžale na Malto, Mura v Izrael

Po Mariboru, ki je danes na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu dobil uvodnega tekmeca v ligi prvakov, so svoje mednarodne tekmece v uvodnem kvalifikacijskem krogu evropske lige dobili tudi Olimpija, Domžale in Mura. Olimpija se bo pomerila z latvijskim Rigasom, Mura z izraelskim Maccabijem iz Haife, Domžale pa z malteškim Balzanom.

NaDlani.sI; Foto: youtube