• C Novo mesto
  • 22:06
  • Ned, 13.06.2021

Zvezdnik novomeške Krke udaril po vladi: Slovenija, prosim, dovolj je tega!

»Slovenija, prosim, dovolj je tega! Pustite profesionalnim športnikom, da preprosto opravljajo svoje delo. Seveda po vseh pravilih in prepovedih, ki delujejo po celem svetu,« se je na zadnje ukrepe glede športa pri nas odzval  hrvaški košarkar Rok Stipčević, ki trenutno igra za novomeško Krko.

Njegove besede so podprli tudi pri KK Krka, kjer so objavili poziv, da si njihovi košarkarji želijo zgolj igrati.

Najbrž ste že seznanjeni, z odlokom za obvladovanja nalezljive bolezni covid-19 so od danes do vključno 11. aprila prepovedane vse športno-gibalne dejavnosti in treningi, razen rekreacije posamezno ali v krogu družine na prostem ter treningi vrhunskih registriranih športnikov, ki pa ne smejo imeti tekmovanj na nacionalni ravni.

Vlada je v nedeljo sprejela stroge omejitvene ukrepe, zaustavitev skoraj vseh dejavnosti, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa. Dovolila je le nekaj izjem. Treningi so dovoljeni samo vrhunskim športnikom olimpijskega, mednarodnega in svetovnega razreda, gre za skupaj 538 športnikov, ki so s svojimi rezultati na mednarodni ravni dokazali svojo vrhunskost in ki bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni. Prav tako lahko trenirajo tudi kadeti in mladinci, registrirani po zakonu o športu, ki so člani državnih reprezentanc. Vendar le v varnih vadbenih skupinah, v katerih so športniki in strokovni delavci fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe (mehurček).

NaDlani.si; Foto: youtube