• C Novo mesto
  • 11:13
  • Pet, 23.02.2024

Starši umorjene Mihaele: “Čakamo, da se pojavi in ​​reče: mami, tukaj sem!”

Še letos je hotela do vozniškega izpita, bila je delavna, marljiva, pridna. Delala je tri službe…

OSIJEK – “Naš Miha, naše veselje, naše vse. Bila je otrok, ki je okoli sebe širil pozitivo, vedno obkrožena s prijatelji, ambiciozna, z možem sva vedno vedela, da ima svoj odnos, že od vrtca je vedela, kaj bo nosila… No, dokler se ni vpisala na fakulteto, ko je v sebi prepoznala tisti občutek, da želi pomagati ljudem, da želi biti z otroki, ki nimajo starševske skrbi, da želi podpirati ženske,“ sta za HTV povedala starša pokojne Mihaele Berak. Pred dnevi bi morala praznovati 21. rojstni dan, je že skoraj tri mesece pokoja.

Kaj se je zgodilo?

Točno 21.9. je na njo streljal novopečeni hrvaški policist Marko Smažil, ki je, tako HTV v oddaj Nedeljom u 2, le mesec in pol nosil strelno orožje. Da je Mihaela mrtva, je javil kar sam, trdil je, da naredila samomor. V prvi fazi preiskave tragedije ob smrti 20-letnice je policija sprva trdila, da je šlo za umor iz malomarnosti. Drugače povedano: verjeli so policistu. Preobrat pa se je zgodil naslednji dan: državno pravobranilstvo zadevo prekvalificiralo v naklepni umor, kriv pa naj bi bil Smažil. Osumljenec je še vedno v priporu. Starša pokojne Mihaele pa sta neutolažljivo žalostna. „Vedno je verjela v dobro, vedela je, da je dobro v ljudeh, mislila je, da je svet varen kraj, bila je tako polna dobrote in vedrine, borka za pravico,“ dodaja mama Jadranka.

Policija se ni javila

Še letos je hotela do vozniškega izpita, bila je delavna, marljiva, pridna. Delala je tri službe…
„Včasih upam, pogledam zvečer, ko se zbudim, se morda pojavi in ​​reče ‘mami, to je bila šala, vrnila sem se’. Ne moreva, ne moreva razumeti, da najinega otroka ni več. To je nemogoče,“ v solzah poudari Mihaelina mama.Izgubili smo otroka, ki nam ga nihče ne more vrniti, a to nespoštovanje do žrtev, za starše, za sestro. Nikoli nam niso izrekli sožalja,” opozorijo Mihaelini starši, ki s prstom pokažejo na osiješko policijo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona