• C Novo mesto
  • 06:13
  • Tor, 21.03.2023

Brutalno pretepen mladenič, oblečen je bil v Božička #FOTO

Po družbenih omrežjih se širi posnetek surovega pretepa mladeniča, ki je bil oblečen v dedka Mraza, v Slavonskem Brodu. Policija je potrdila, da je včeraj nekaj po 15. uri prejela prijavo o pretepu več oseb. Posnetek boja prikazuje mladeniča, oblečenega v Božička, kako leži na cesti. Ko je mladenič poskušal vstati, je do njega pristopil drug mladenič in ga močno brcnil v glavo. Za tem udarjeni mladenič nezavesten pade na asfalt.

 

Danes se je ponovno oglasila policija, ki je v sporočilu za javnost zapisala, da so včeraj okoli 15.15 prejeli obvestilo o pretepu več oseb. »Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so potrdili resničnost prijave, in ugotovili, da je 21-letnik pod vplivom 1,82 promila alkohola žalil policiste, zaradi česar je bil pridržan z uporabo prisilnih sredstev. ukrepov,« piše policija.

Zoper 21-letnika policisti podajajo obdolžilni predlog zaradi prekrškov po zakonu o prekrških zoper javni red in mir. Dodajajo, da je z njim »opravljena nadaljnja kriminalistična preiskava v zvezi s kaznivim dejanjem sodelovanja v pretepu«.

Mlad moški je bil huje poškodovan, 24-letnik je bil aretiran

Drugi 21-letnik, ki je bil udeleženec prerivanja, je prišel v Splošno bolnišnico v Slavonskem Brodu, kjer so mu ugotovili hudo telesno poškodbo, po zdravniški pomoči pa je bil odpuščen domov. »V zvezi s hudo telesno poškodbo 21-letnika so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe pridržali 24-letnika in zoper njega poteka kriminalistična preiskava,« podaja policija. »Policisti so spoznali in pridržali več oseb, starih 20, 23, 20 in 22 let, proti katerim poteka kriminalistična preiskava zaradi suma storitve kaznivega dejanja sodelovanja v pretepu. Policisti nadaljujejo z delom na ugotavljanju dejstev in okoliščin dogodka ter podajo ustrezne prijave.«

Napadalec je vojak

Spomnimo, po neuradnih informacijah je v prerivanju sodeloval tudi pripadnik HV, ministrstvo za obrambo pa je dogodek ostro obsodilo in pozvalo vojaško policijo, naj opravi preiskavo. Ministrstvo za obrambo omenja disciplinski postopek, če se dokaže odgovornost pripadnika vojske. »Ministrstvo za obrambo ostro obsoja vsakršno nasilno vedenje in izraža obžalovanje zaradi incidenta, ki se je zgodil v Slavonskem Brodu.«

N. D.; Foto: facebook