• C Novo mesto
  • 19:56
  • Pet, 22.09.2023

Iskanje malčka (2) je preklicano! Igral se je s starimi starši, nato izginil

Množično zračno in kopensko iskanje dveletnega dečka Émila, pogrešanega v francoskih Alpah, je bilo preklicano, preiskovalci pa so napovedali, da se bodo zdaj osredotočili na oceno že zbranih dokazov. Malček je bil v soboto, ko je izginil, pri starih starših. Dva človeka sta ga videla hoditi po ulici v Haut Vernetu, majhni vasici s 25 prebivalci. Lokalni tožilec Rémy Avon je dejal, da obsežno iskanje ni prineslo nobenih namigov za rešitev skrivnosti fantkovega izginotja in da nobena ekipa ne bo več poslana, da bi ga našla. »Preiskava vzrokov njegovega izginotja se bo nadaljevala, predvsem z analizo precejšnjega števila informacij in elementov, zbranih v štirih dneh,« je poudaril.

Policija je zaslišala 25 oseb

Mimogrede, tožilka je včeraj opozorila, da je ‘zdravstveno po 48 urah glede na starost otroka in trenutno močno vročino (…) njegovo življenje zelo ogroženo’. Teren na območju iskanja je hribovit in razgiban s številnimi potoki, regija pa je trenutno v primežu vročinskega vala s temperaturami do 35 stopinj Celzija, piše Guardian. Več deset policistov in vojakov je ob podpori psov in helikopterjev preiskalo 30 zgradb, 12 vozil in 12 hektarjev zemlje v okolici Haut Verneta ter zaslišalo 25 ljudi. Policija, ki še vedno upa na preboj zaradi izjav prič, je objavila sliko svetlolasega fanta z lešnikovimi očmi, ki je na dan izginotja nosil rumeno majico s kratkimi rokavi, bele kratke hlače in pohodne čevlje.

Nič ne kaže, da je bil ugrabljen

Mimogrede, Émile se je igral na vrtu hiše svojih starih staršev v vasi, ko je v soboto popoldne izginil. »Družina je nameravala zapustiti hišo, da bi šla na izlet. Ta trenutek (nepazljivosti) je izkoristil za pobeg. Njegovi stari starši so ugotovili, da ga ni več, ko so ga želeli dati v avto,« je povedal François Balique, župan mesta Le Vernet, za francosko televizijo. Balique ob tem trdi, da deček za svoja leta dobro hodi in da nič ne kaže, da je bil ugrabljen. »Gre za majhno vas s približno 20 hišami. Lahko bi prehodil določeno razdaljo in se izgubil ali skril,« je dodal.

Policiji in gasilcem so se pridružili družinski člani in vaščani, potem ko so jih stari starši obvestili o izginotju Émile okoli 17.15 po lokalnem času.

N. D.; Foto: youtube

Iskanje malčka (2) je preklicano! Igral se je s starimi starši, nato izginil
1 od 1
youtube
Émile se je igral na vrtu hiše svojih starih staršev v vasi, ko je v soboto popoldne izginil.
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.