• C Novo mesto
  • 23:40
  • Sob, 18.05.2024

Na Hvaru izstavili račun za kopanje na plaži: Poglejte, koliko so nam zaračunali, niti koncesije nimajo!

To poletje smo videli najrazličnejše račune in dajatve za vse oz. nič, da o cenah niti ne govorimo, da pa se zaračunava tudi uporaba dnevne sobe, to pa je nekaj novega tudi za Hrvate, piše Slobodna Dalmacija. In za informacijo, ‘dnevno bivanje’ v kampu Mlaska v občini Sućuraj na otoku Hvar stane – dva evra!

»Če smo uporabniki kampa – v redu, moramo zaračunavati nekaj, kar je pod koncesijo, ampak kolikor vidim na dostopnih internetnih straneh, ta kamp sploh nima koncesije na plaži, naj sama koncesija, ki vključuje zaračunavanje uporabe bazena in morja! Celo razumel bi, da mi morda zaračunajo parkiranje, a moj avto sploh ni bil parkiran v kampu, ampak pred rampo, na gramozu. Povedali so mi, da moram plačati tri dnevne karte za kopanje na plaži, za nas tri odrasle. Ne ležalnik ali senčnik ali parkirišče, ampak plačilo dveh evrov na glavo pomeni šest evrov za nas tri, ki se bomo kopali na njihovi plaži,« pravi zelo jezna bralka Slobodne Dalmacije, ki je doživel neprijetno izkušnjo na vzhodni strani otoka, v kraju Sućurj.

Nihče ne ve, kaj točno pomeni storitev

Navaja, da je plačala račun, na katerem je jasno navedena storitev ‘dnevno varstvo’. »Kakšno bivanje, koliko zaračunajo? Uporaba plaže? Po katerem zakonu mi lahko nekdo, ki je lastnik kampa, zaračuna uporabo bazena? Ker v uradnih dokumentih nikjer nisem zasledil načrta za koncesijo in upravljanje tega območja in kolikor vem, koncesije niti nimajo,« pravi sogovornik Slobodne o kampu Mlaska.

Kaj so jim zaračunali, na kakšni podlagi je navedena ‘dnevna soba’, če niso uporabljali prostora kampa, ampak le plažo, ki je pomorsko dobro in jim nihče ne sme zaračunati niti kopanja niti “bivanja” šest metrov široko kopno, gledano z roba morja. Zato so novinarji omenjenega portala poslali povpraševanje podjetju Sućuraj, v okviru katerega deluje kamp Mlaska”, odgovor pa bodo objavili, ko ga prejmemo.

N. D.; Foto: Shutterstock