• C Novo mesto
  • 21:10
  • Čet, 05.08.2021

Najljubše mestece za zabave na hrvaški obali napoveduje: Zrće postajajo prostor samo za cepljene

V najbolj znanem hrvaškem prizorišču za zabave, plaži Zrće na otoku Pag, napovedali, da bodo vstop dovolili samo polno cepljenim osebam. Zavrnili so ocene, da bo to pomenilo diskriminacijo. Menijo, da je njihova odločitev profesionalna in odgovorna, ker je ključna epidemiološka varnost zaposlenih in obiskovalcev, danes poroča Večernji list.

Zaenkrat je na zabave na plaži Zrće možno vstopiti z evropskim digitalnim covidnim potrdilom, za ostale goste pa v svojem testnem centru opravljajo hitra antigenska testiranja. Na Hrvaškem se zavedajo, da se zaradi velikega števila turistov ne morejo izogniti vnovičnemu porastu novih okužb z novim koronavirusom, a bodo poskusili poiskati ravnovesje med covidom-19 in turistično sezono ter preprečiti večja žarišča okužb, zaradi katerih bi se lahko Hrvaška obarvala rdeče.

 V hrvaškem štabu civilne sicer zaščite pripravljajo nove protikoronske ukrepe, ki naj bi jih uveljavili pred koncem julija, ko se končajo sedanji ukrepi, neuradno poročajo hrvaški mediji.

NaDlani.si; Foto: Unsplash