• C Novo mesto
  • 19:47
  • Pon, 25.09.2023

Pijan vozil mercedesa, trčil v peške, umrla je mlada zdravnica

V petek je v prometni nesreči, ki se je okoli 23.30 zgodila v Sarajevu, umrla mlada zdravnica Azra Spahić (1998), poroča Klix.ba. Vanjo in še dva pešca je z mercedesom trčil Armin Berberović (1996), ki je je imel v času nesreče alkohol v krvi, vozil pa je s hitrostjo, ki je bila bistveno višja od dovoljene. Ni imel vozniškega dovoljenja. Policisti so ga aretirali v soboto okoli 2.30.

»Istega dne ob 2.30 so policisti odvzeli prostost osebi B.A., rojen leta 1996 v Sarajevu, zaradi obstoja utemeljenega suma, da je storila kaznivo dejanje iz 336. člena KZ FBiH / Huda kazniva dejanja zoper varnost javnega prometa / v zvezi s KD iz 332. člena KZ FBiH / Ogrožanje javnega prometa, nato pa je bila oseba odvzeta prostost predana v prostore za pridržanje,« so sporočili s policije.

V nesreči sta bili poškodovani še dve peški – S. A. (letnik 1997) in S. E. (letnik 2002). Ena peška je življenjsko ogrožena, druga ima hude poškodbe.

Podrobnosti o nesreči

Nesreča se je zgodila v petek ob 23.30 v Ulici maršala Tita, voznik pa je imel 0,41 promila alkohola v krvi in ​​je vozil hitreje od omejitve, ko je zbil tri dekleta. Potem ko je naletel na dekleta, ni takoj ustavil, ampak je trčil v prometni znak in nato še v zid. Po prijetju je osumljenec pod policijskim nadzorom in je v kriminalistični preiskavi. V zakonskem roku bo odstopljeno v pristojnost županijskemu tožilstvu. Kot je izvedel Klix.ba, so Berberoviću v preteklosti izdali več prekrškovnih nalogov zaradi vožnje brez opravljenega vozniškega izpita, po tovrstnih kršitvah pa je znan sarajevski policiji.

Kolegi se poslavljajo od pokojne zdravnice

Kolegi se poslavljajo od pokojne Azre. »Azra je bila ena najboljših študentk Medicinske fakultete, čudovita, plemenita duša z Una, ponos države in fakultete. Azro bomo za vedno ohranili v naših mislih in srcih,« so zapisali.

Posnetek avtomobila, v katerem je bil storjen zločin

Kot poroča Dnevni avaz, se avtomobil mercedes razreda A, s katerim je pijan in brez vozniškega dovoljenja storil Berberović, trenutno nahaja na ograjenem parkirišču v sarajevskem Reljevu. Časnik je objavil tudi video posnetek avtomobila.

N. D.; Foto: facebook

qlandia krsko