• 1.45C Novo mesto
  • 02:07
  • Tor, 24.11.2020

Policija po polnoči naredila racijo v polnih kafičih! Našli so okuženega, objavili posnetke

Policisti zagrebške policijske uprave so v sodelovanju z državnim inšpektoratom in inšpekcijsko službo zagrebškega območnega urada civilne zaščite opravili racije v gostinskih lokalih na območju Maksimirja v Zagrebu, povzema Index. V akciji je bilo v omenjenih objektih skupno najdenih, identificiranih in preverjenih 239 ljudi.

Opisali so tudi podrobnosti akcije. »V gostinskem objektu na Donjih Sveticah je bilo identificiranih skupaj 61 oseb, državni inšpektorat pa je ugotovil, da je bil delovni čas v skladu z določbami 9a zakona o gostinski dejavnosti prekoračen, objekt pa je bil z ustnim sklepom za 30 dni zaprt za nadaljnje delo. Zaradi treh kršitev določb 16. člena zakona o osebni izkaznici so bili vloženi prekrškovni nalogi zoper tri osebe, 33-letni moški pa bo zaradi žalitev in omalovaževanje uradnikov prijavljen zaradi kršitve 17. člena zakona o prekrških proti javnemu redu in miru,« so zapisali na policiji.

Okuženi mladenič

Nato so opisali dogajanje še v drugem kafiču, kjer so našli celo okuženega moškega. »Na drugi lokaciji, v nočnem lokalu, je policija identificirala 178 ljudi. Državni inšpektorat je ugotovil, da je bil delovni čas prekoračen v skladu z določbo 9a zakona o gostinstvu, ta objekt pa je bil z ustnim sklepom 30 dni zaprt za nadaljnje delo. Zaradi treh kršitev določb 16. člena zakona o osebnih izkaznicah so bili zoper tri osebe vloženi prekrškovni nalogi,« piše v besedilu. Poleg tega so v tem objektu, kjer je bilo več kot 170 ljudi, kot gosta našli 23-letnega moškega kljub temu, da je dobil ukrep in bi se zaradi okužbe s koronavirusom moral zdraviti doma. Zoper njega zaradi kaznivega dejanja izvedena kazenska preiskava širjenje in prenos nalezljive bolezni po 180. členu kazenskega zakonika.

NaDlani.si; Foto: MUP

Policija po polnoči naredila racijo v polnih kafičih! Našli so okuženega, objavili posnetke
1 od 3
MUP
MUP
MUP
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.