• C Novo mesto
  • 00:37
  • Pon, 18.10.2021

Razkrita identiteta ženske najdene na Krku! Gre za Danielo, poznali so jo v Hollywoodu

Potraga, raziskovalna oddaje hrvaškega televizije RTL, razkriva identiteto ženske, ki so jo v nedeljo, 12. septembra, našli na otoku Krku, na obali v bližini mesta Čižići. Na potrditev policije še čakajo. Kot so poročali domala vsi hrvaški mediji je bila gospa izčrpana in dehidrirana, pri njenem reševanju je sodelovalo 15 članov HGSS (Hrvaška gorska reševalna služba), ki so jo odnesli na nosilih po skalnatem terenu, nato pa odpeljali v bolnišnico. Gospa se ni mogla spomniti svojega imena ali osebnih podatkov, zato je v nekem trenutku policija zaprosila za pomoč občanov, da bi ugotovili njeno identiteto.

Filmska zgodba

Njeno identiteto je  razkriva ekipa omenjene oddaje. Gre za Danielo Adamcovo, Slovakinjo, ki je bila v nekem trenutku svojega življenja celo del zvezdniškega sveta v ZDA! Adamcova je izdelovala nakit, ki so ga nosile Brigitte Bardot, Barbara Streisand, zasedba TV serije Friends in številne druge znane osebnosti. Vendar je v nekem trenutku Adamcova zapustila svet bilišča in glamorja ter končala kot brezdomka. Dve leti so ji čez lužo pomagala različna združenja, ki pomagajo brezdomcem, leta 2015 pa je odšla na Irsko.

Kako je končala na Krku?

Neuradno, poroča RTL, je potovala po Evropi in nato na Hrvaško prišla z vlakom. Kako je končala v divjini otoka Krka na obali, poškodovana, dehidrirana in nezavestna, bodo razkrili v nocojšnji oddaji. Še pred razkritje sta se uredništvu 24sata oglasili ženski, Čehinja in Slovakinja, ki tudi trdita, da je ženska na fotografiji Daniela iz Slovaške. Portal Total Croatira News ob tem poroča, da je žensko prepoznala Nina Smidt iz Los Angelesa.

Iz celega sveta so poročali o ženski iz Krka, ki je izgubila spomin

O tem primeru so poleg slovenskih medijev pisali tudi številni svetovni mediji. Britanski Daily Mail je navajal, da so se pogovarjali z moškim, ki je našel žensko na Krku. O najdeni ženski je pisal tudi avstralski portal News.com.au, ki je navajal, da gospa odlično govori angleško, vendar ne ve, kdo je. »Skrivnost ženske brez spomina« je bil naslov članka, ki ga je objavil nemški Bild.

Britanski The Sun je 18. in 20. septembra objavil dva članka o skrivnostnem primeru. Zapisali so tudi, da hrvaška policija uporablja umetno inteligenco za identifikacijo žensk in pisali o sodelovanju z mednarodnimi strokovnjaki. O primeru je poročal celo CNN, ki je, kot pravijo, prejel obvestilo hrvaške policije.

N. D.; Foto: PU Primorsko – goranska