• C Novo mesto
  • 04:11
  • Ned, 11.04.2021

Razkriti novi detajli nesreče v kateri je umrl lastnik POP TV, sestati bi se moral tudi z Janšo

Pet ljudi je umrlo, eden je preživel s hudimi poškodbami, potem ko se je v soboto v bližini ledenika Knik na Aljaski strmoglavil helikopter. Eden od mrtvih potnikov je tudi češki milijarder Petr Kellner. Kellner je lastnik češke investicijske skupine PPF, ki je med drugim lastnica slovenske medijske družbe Pro Plus. Skupina se je odpravila na smučarsko ekskurzijo.

Skupino reševalnega koordinacijskega centra na Aljaski so na kraj nesreče poslali malo po 22. uri v soboto, potem ko so prejeli poročilo o zrušenem helikopterju. Preminule so v nedeljo zvečer identificirali kot 52-letnega prebivalca Kolorada Gregoryja Harmsa, 56-letnega Čeha Petra Kellnerja, 50-letnega Čeha Benjamina Larochaika, 38-letnega prebivalca Girdwooda Seana McManamija in pilota, 33-letni prebivalec Anchoragea Zachary Russella. Ameriška zvezna letalska uprava je sporočila, da okoliščine, zaradi katerih je helikopter strmoglavil še niso znane. Nacionalni odbor za varnost prometa trenutno preiskuje vzrok nesreče. Reševalna ekipa je prispela ter v ruševinah helikopterja našla pet mrtvih potnikov in enega preživelega, ki je bil prepeljan na zdravstveno oskrbo. »Preživeli je še vedno v resnem, a stabilnem stanju in se zdravi v bolnišnici,« so povedali državni vojaki. Do nedelje zvečer so našli pet trupel s kraja nesreče in obvestili najbližje sorodnike pokojnega.

#Breaking# Czech billionaire Petr Kellner was among the five people killed in a helicopter crash in Alaska and the reasons for the crash are being investigated, according to the PPF Group.

Objavil/a CGTN Global Business dne Ponedeljek, 29. marec 2021

11,1 milijarde evrov vredno premoženje

56-letni Kellner, katerega premoženje je bilo po oceni revije Forbes lani vredno 293 milijard čeških kron (11,1 milijarde evrov), je bil med drugim lastnik investicijske skupine PPF Group. Ta je lani jeseni zaključila prevzem sklada CME, ki je med drugim lastnik slovenske medijske družbe Pro Plus, ki izdaja televizijska programa POP TV in Kanal A, ter televizijskih postaj na Češkem, Slovaškem, v Romuniji in Bolgariji. Kellner se je po poročanju več medijev v začetku decembra lani mudil na obisku v Sloveniji, na Brdu pri Kranju naj bi se sestal s predstavniki slovenske vlade, v prvi vrsti s premierjem Janezom Janšo. Vsebina pogovorov ni znana. Kot je takrat poročal spletni portal Necenzurirano, se je v domačih diplomatskih krogih že nekaj časa govorilo, da se Janša želi sestati s Kellnerjem.

NaDlani.si; Foto: farmlandgrab.org