• C Novo mesto
  • 06:37
  • Ned, 03.03.2024

Goran s sekiro napadel bivšo in otroka: Deklica stara leto in pol umrla, njega ubilo vozilo

Moški v Zagrebu je v sredo zvečer s sekiro napadel 42-letno žensko in njeno enoinpolletno hčerko, so danes zjutraj poročali hrvaški mediji. Otrok je zaradi hudih poškodb umrl, moški pa je izgubil življenje v nesreči na zagrebški obvoznici. S policije so sporočili, da je v primeru moškega šlo za samomor, ženska pa se še vedno bori za življenje. Z zagrebške policijske uprave so sporočili, da so v sredo zvečer prejeli več klicev zaradi družinskega nasilja na območju naselja Peščenica.

Prva je klicala 42-letna ženska, žrtev, in prijavila zlorabo s strani najverjetneje alkoholiziranega nekdanjega moža, starega 43 let. Nato sta sledila še dva klica, eden o prepiru na cesti in eden o poškodbi s sekiro. »Policijski uslužbenci so bili napoteni na kraj dogodka takoj po prvem klicu. Ugotovili so, da je 43-letnik s sekiro zadal udarce po glavi otroku in materi otroka, ki sta bila v težkem stanju in so jima policijski uslužbenci nudili prvo pomoč takoj na kraju dogodka,« so sporočili z zagrebške policijske uprave. Pojasnili so, da so obe žrtvi odpeljali v bolnišnico, a je otrok danes v jutranjih urah zaradi hudih poškodb umrl.

O motivih za zločin niso želeli ugibati

Predstavnica pristojnega centra za socialno delo v Zagrebu Vesna Drobac je danes na novinarski konferenci dejala, da je njihov center pri družini posredoval že večkrat, a ni bilo razloga, da materi odvzamejo otroke. Eden od otrok je polnoleten, dvoje mladoletnih, storilec pa ni živel z njimi, ampak je prihajal občasno, saj je bil eden od otrok njegov in ga je prihajal obiskovat. Vodja oddelka za mladoletne prestopnike in za kriminaliteto na škodo mladih in družin Nikolina Grubišić Požar pa je pojasnila, da so pri družini nazadnje posredovali marca 2021, ko je nehala veljati prepoved približevanja. Storilec je bil po njenih besedah že v zaporu zaradi drugih kaznivih dejanj. Grubišić Požar je še dejala, da je mati v slabem stanju in življenjsko ogrožena ter z njo ne morejo govoriti, o motivih za zločin pa ni želela ugibati.

Kot navaja Index gre za Gorana Kneževića, ki je bil policiji od prej znan zaradi problematičnega obnašanja in ropov, zaradi katerih je bil v zaporu.

STA, N. D.; Foto: Shutterstock