• C Novo mesto
  • 18:14
  • Sob, 15.05.2021

Slovenec umrl na rajskem otoku: Promovira se kot otok, ki ima samo rajske plaže, virus in bolezen pa tja ne sežeta

Vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter je na današnji novinarski konferenci vlade povedal, da je okoli 20. februarja na tanzanijskem otoku Zanzibar umrl slovenski državljan. Vzrok njegove smrti ni znan.

Tanzanijske oblasti so slovensko veleposlaništvo v Kairu obvestile, da je okoli 20. februarja umrl slovenski državljan, ki je bil na turističnem potovanju v lastni izvedbi na otoku Zanzibar v Tanzaniji. Umrl je po nekaj tednih v bolnišnici, je povedal Šter. Vzrok smrti je v dokumentaciji tanzanijskih oblasti tako splošen, da se slovenske oblasti ne morejo sklicevati nanj, je pojasnil vodja konzularne službe na MZZ.  Kolegi na veleposlaništvu v Kairu so opozorili, da se Zanzibar promovira kot otok, ki ima samo rajske plaže, virus in bolezen pa tja ne sežeta, je še povedal Šter.

Estrada potuje

Sicer pa le kaj bodo na to rekli naši estradniki, ki so vseskozi objavljali fotografije z rajskih otokov. Na Kanarske otoke sta denimo odpotovala igralca in glasbenika Branko Djurić in Tanja Ribič, pa estradnika Salome in Tomaž Mihelič. Influencerka Alja Perne se je oglasila iz Dominikanske republike, iz Dubaja žena znanega didžeja Senka Umek in spletna vplivnica Katarina Benček, z Zanzibarja  pevec Sebastian in kuharica Ana Roš. Na toplo je odpotovala tudi diva Helena Blagne

NaDlani.si; Foto: youtube