• C Novo mesto
  • 04:42
  • Tor, 21.03.2023

Soproga ruskega vojaka: Ukrajinke lahko posiliš, vendar uporabi zaščito

RUSKA servis Radio Svobodna Evropa (RSE) in Schemes (raziskovalni projekt ukrajinske službe RSE) sta izvedla preiskavo telefonskega pogovora, v katerem je državljanka Rusije svojemu možu, vojaku, povedala, da mu je dovoljeno posiliti Ukrajinke. Preiskava je pokazala, da sta Roman Bajkovskij (27) in njegova žena Olga Bajkovskaja, dekliški priimek Pinyasovaya, med pogovori, ki so jih prestregli ukrajinske službe 12. aprila, razpravljala o posilstvu Ukrajinke.

»Da bi posilil in ti nič ne povedal?«

Takole je zvenel njun telefonski pogovor:

Baikovskaya: Torej, posilite Ukrajinke. In nič mi ne povej. Ali razumeš? (smeh).

Bajkovsky: Posiliti in ti ničesar ne povedati?

Bajkovskaja: Ja, pomembno je, da ne vem o tem (smeh).

Bajkovsky: Torej lahko?

Bajkovskaja: Ja, lahko, vendar imej zaščito.

RFE in Scheme sta telefonsko številko para pridobila iz virov v ukrajinskih varnostnih službah in jih uporabila za iskanje profilov Bajkovskega in njegove žene na družbenih omrežjih, poroča omenjeni servis. Fotografije iz družbenih omrežij kažejo, da je Roman Bajkovsky pripadnik ruskih oboroženih sil.

Zanikal, da bi govoril o posilstvu

RFE je kontaktiral Bajkovskega, ki je potrdil njegovo identiteto in povedal, da je v Sevastopolu, krimskem pristanišču, kjer ima sedež ruska črnomorska flota, a je zanikal, da bi sodeloval v omenjenem pogovoru. Olga Bajkovskaja je potrdila, da je njen mož v Sevastopolu, in dodala, da je ranjen in je zdaj v bolnišnici. Nobeden od njih ni želel odgovoriti na druga vprašanja.

A kljub temu, da sta Baykovsky in njegova žena zanikala, da sta se pogovarjala po telefonu o posilstvu ukrajinskih žensk, je preiskava RSE in sheme pokazala, da se njuni glasovi ujemajo s tistimi, ki so jih posnele ukrajinske varnostne službe. Četudi je šlo za šalo ali šaljiv pogovor, se je posnetek telefonskega klica pojavil ob vse večjem številu obtožb Ukrajink, da so jih med invazijo posilili ruski vojaki, zaključuje Radio Svobodna Evropa.

N. D.; Foto: facebook