• C Novo mesto
  • 00:03
  • Pet, 22.09.2023

Stevardesa, ki je bila s Prigožinom na letalu, je pred letom družini zaupala: Nekaj ​​je čudno …

Kristina Raspopova, 39-letna stevardesa in članica posadke letala Embraer Legacy 600, ki je strmoglavilo v Tverski regiji v Rusiji in v katerem so bili vodja najemniške vojske Wagner Jevgenij Prigožin, poveljnik Wagnerja Dmitrij Utkin in več drugih pripadnikov zasebne vojske, je svoji družini več ur pred vzletom povedala, da je bilo letalo ‘popravljeno’ in da je let zamujal, piše Daily Star. Po trditvah kanala VČK-OGPU na komunikacijski platformi Telegram je Raspopova svojcem povedala, da je prišlo do zamude pred vzletom in da letalo ni vzletelo, ko bi moralo. Stevardesa je nakazala, da je bilo letalo ‘popravljeno’ pred poletom. Telegram kanal VChK-OGPU ob tem navaja, da je Raspopova sorodnikom povedala, da se je z letalom pred zadnjim letom”nenavadno manipulirano in da so bila opravljena popravila nerazumljiva.

Raspopova je bila nazadnje fotografirana v kavarni na enem od moskovskih letališč. Njen brat, namestnik tožilca v regiji Čeljabinsk, je za omenjeni kanal  povedal, da mu je povedala, da je v Moskvo prispela dva dni pred poletom in da čaka na vrnitev v Sankt Peterburg. Povedali so ji, da lahko izbira, ali bo šla v Sankt Peterburg v sredo ali četrtek, piše The Messenger. »Letalo je bilo na nujnem popravilu. Čakali so na let. Bilo je nekakšno popravilo, nič posebnega. Prišli so do letala in bili pripravljeni na pot. Vse je bilo v redu. Zdelo se je, kot da je tam že nekaj časa, medtem ko je čakala na let vsaj nekaj dni. Povedala je, da je cilj v Rusiji. Čakali so, da jih pokličejo,« je povedal eden od sorodnikov stevardese. »Glede popravila je rekla, da je ali vzdrževanje ali popravilo. Čakali so na ukaz, da gredo.«

O smrti vodje Wagnerja

Vodja najemniške vojske Wagner Jevgenij Prigožin naj bi bil med desetimi ljudmi, umrlimi v strmoglavljenju letala pri Moskvi. Ruska zvezna agencija za zračni promet je potrdila, da je bil poleg Prigožina na letalu tudi poveljnik in soustanovitelj Wagnerja Dmitrij Utkin. Kanal Gray Zone, povezan z Wagnerjevo vojsko, je na Telegramu zapisal, da je bilo letalo sestreljeno. Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. 8. Prigožina opisal kot nadarjenega človeka, ki je delal napake.

N. D.; Foto: Instagram