• C Novo mesto
  • 01:46
  • Tor, 21.05.2024

Masaker 14-letnega učenca na OŠ Vladislava Ribnikarja, umrlo najmanj 6 učencev

V strelskem napadu učenca sedmega razreda OŠ Vladislava Ribnikarja na Vračarju je umrl varnostnik, zaposlen na šoli, poroča Telegraf. 14-letni učenec je zjutraj okoli 8. ure oborožen vstopil v šolo in začel streljati. Med poškodovanimi so še en učitelj in trije učenci. Dva učenca so odpeljali na urgenco. Kot je izvedel Telegraf, je pred šolo veliko policije in tri ekipe reševalcev. Oboroženega osnovnošolca so aretirali.

Na dan prihajajo šokantne informacije dogajanja

Po poročanju srbskih medijev je fant med masakrom ubil osem ljudi, med njimi otroke in paznika. Kot piše Nova.rs, je vdrl v razred zgodovine in začel streljati na učence. Prav v tej učilnici je, kot je bilo neuradno znano, napadalec pobil več otrok. Še vedno ni natančno znano, koliko jih je ubil v tej učilnici in koliko v preostalem delu šole. Trije otroci so v Otroški univerzitetni kliniki, od tega dva v stabilnem stanju, en pa je v kritičnem stanju. Po neuradnih informacijah so v bolnišnico prepeljali več kot deset ranjenih otrok. Prvi je bil ustreljen stražar, ki je kmalu zatem umrl. »Ubili so našega najljubšega čuvaja Dragana. Otroci so ga imeli radi, tako kot celotna ekipa,« je pretresena dejala mama mama enega izmed otrok iz šole.

To je napadalec iz Beograda, razkrit možen motiv

Gre za učenca Kosto K. (14), ki je danes vdrl v omenjeno šolo na Vračarju v Beogradu in ubil najmanj šest ljudi, več drugih je bilo ranjenih. Po nekaterih informacijah naj bi ubil najmanj osem ljudi. Kot je razvidno iz šolske evidence, se je Kosta K. udeležil številnih šolskih tekmovanj. Večkrat se je udeležil tekmovanj iz matematike in bil deležen pohval. Lani je osvojil tudi tretje mesto na občinskem tekmovanju iz zgodovine. Danes se je ves krvavi pojedin začel prav zaradi njegove jeze na učiteljico zgodovine, v katere razred je zjutraj vdrl in začel streljati, piše Nova.rs.

Sumijo, da je danes zgodaj zjutraj vzel očetu pištolo s petimi naboji in odšel v šolo. Na vhodu je bil varnostnik, s katerim se je sprl in začel brcati smeti. Nato pa ga je hladnokrvno ustrelil, piše Telegraf.

Napadalca so pridržali.

N. D.; Foto: twitter