• C Novo mesto
  • 21:19
  • Pet, 22.09.2023

Tragedija na Jadranu: Utopili so se oče in dva mladoletna sinova

Oče in njegova mladoletna sinova so se v nedeljo utopili v Jadranskem morju na plaži Vile-Boštovo blizu albanskega mesta Kavaj. Ujeli so jih močni morski tokovi, 50-letni oče in 15-letni sin sta poskušala rešiti mlajšega 13-letnega sina, a so bili valovi premočni. Po besedah ​​prič reševalcev ni bilo na vidiku, kopalci pa si zaradi velikih valov niso upali v morje, poroča albanski ABC.

Reševalno vozilo je, kot so povedali obiskovalci plaže, prišlo s približno 40-minutno zamudo. »Na plaži Vile-Boštovo so se med kopanjem v morju utopili trije občani, člani iste družine. Na kraju nesreče je preiskovalna ekipa,« so na kratko sporočili s policije. Pomanjkanje reševalcev na plažah je po poročanju albanskih medijev resen problem, ki ga ni mogoče rešiti na noben način.

Leta 2010 so se skoraj na isti dan utopili oče in trije otroci

Strašna tragedija v albanskem delu Jadrana, v kateri so življenje izgubili kar trije člani iste družine, je medije spomnila na podobno, veliko nesrečo, ki se je skoraj na isti dan pred 13 leti zgodila na reki Uni. Tisto soboto, 10. julija 2010, se je pet kilometrov od Bihaća mlada družina vozila s čolnom. Prav nič ni kazalo na morebitno tragedijo, nato pa se je na sicer mirnem delu reke Une čoln nenadoma prevrnil.

V reko so padli 37-letni Azem Gušo, njegova 8-letna hči Hana in dva sinova, 5-letni Mehmed in leto mlajši Haris. Vsi štirje so se tistega usodnega dne žal utopili na Uni, le sto metrov stran od domače hiše. Mati, ki je ostala brez treh otrok in brez moža, je še isti dan po novici o tragediji padla v komo.

N. D.; Foto: Shutterstock