• C Novo mesto
  • 09:54
  • Čet, 28.09.2023

”Ubil sem ti ženo in otroke,” je rekel sosedu in nadaljeval z masakrom! V 45 minutah jih je pobil še sedem

Po strelskem pohodu v Črni gori razglašeno tridnevno žalovanje.

Vuk Borilović je včeraj na Cetinju pobil 11 ljudi, šest jih ranil. Preiskava še ugotavlja, zakaj je Borilović (34) zagrešil grozljiv zločin. Domnevno pa naj bi ga sprožil družinski prepir zaradi nastalih dologv Napadalčevo truplo so poslali na obdukcijo, po prvih podatkih pa naj bi ga usmrtil someščan N. K., medtem ko ga je obkolila policija, poročajo Vijesti.me. Borilović se namreč ni hotel predati policiji, čeprav je bil obkoljen. Notranje ministrstvo, policija in vrhovno državno tožilstvo so pozvali k zadržanosti in dodali, da bodo podrobnosti velike tragedije in kako je bil Borilović ubit, sporočili takoj, ko ugotovijo vsa dejstva.

Krvavi pokol

Po uradnih informacijah je Borilović okoli 15.30 vstopil v stanovanje svojih najemnikov in na vratih ubil enajstletnega M., nato še njegovega tri leta mlajšega brata, nato pa ustrelil še njuno mamo  Natašo Pajović Martinović. okno. Potem ko ju je ubil, naj bi poklical njunega očeta in moža Miloša Martinovića in mu dejal: »Ubil sem tvojo in mojo družino.« V naslednjih 45 minutah je na razdalji 80 metrov od svoje hiše pobil še sedem ljudi in jih šest ranil. Grozljivka je trajala celih 45 minut. Pristojni so pojasnili, da je Martinović po umoru vstopil v sosedovo hišo, kjer je pobil starejša občana – Danijelo in Dimitrija Drecuna ter hudo ranil njunega vnuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te hiše je pobil tudi njunega sina Rajka Drecuna (56), ki je, ko je slišal streljanje, zbežal domov.

Direktor Policijske uprave (UP) Zoran Brđanin: »Za zdaj ni jasno, kaj je spodbudilo V.B. do tako gnusnega dejanja, kjer je bil tudi sam ubit. Poudarjam, da so okoliščine dogodka, vključno z umorom V.B. še nerazjasnjene, o vseh podrobnostih pa bo javnost obveščena preko medijev. Želim izraziti upanje, da v Črni gori nikoli več ne bomo priča takšni tragediji.«

Pobijal sosede

Grozljivo dejstvo je okrutnost, s katero je brez žalovanja pobil svoje sosede. Borilović je namreč ubil soseda Milana Mitrovića (37), nato strica Gorana Đurišića (54), nato pa je kar sredi ulice ubil še soseda Aleksandro (52) in Danijela Radunovića (51). Borilović naj bi z naboji in puško v roki zavil proti sosedovi hiši I. J. in ga povabil ven. Ranil je še štiri sosede – Slavico Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevo Ramadanović in Darinko Čelebić ter policista Ljubišo Maksimovića, ki ga je poskušal obvladati. Tri ranjene so operirali in namestili na intenzivno nego, poročajo Vijesti.me.

N. D.; Foto: facebook