• C Novo mesto
  • 13:35
  • Pon, 08.08.2022

Ukrajina slavi heroja marinca: “Naš brat je umrl, njegovo junaško dejanje je znatno upočasnilo napredovanje sovražnika!”

podčetrtek

Bil je inženir ločenega bataljona in marinec, ki se je prostovoljno prijavil za to nalogo.

KIJEV – Nadaljujejo se spopadi za Kijev. Nekdanji boksarski as, danes pa župan Kijeva Vitalij Kličko pravi, da je mesto prešlo v »obrambno fazo«. Ostali del države so v tej fazi že od včeraj navsezgodaj zjutraj, ko se je začela ruska invazija.

Javil se je sam

»V tem težkem dnevu za našo državo, ko se ukrajinsko ljudstvo upira ruskim okupatorjem na vse strani, je bilo eno najtežjih krajev na ozemlju Ukrajine krimsko razpotje, kjer se je s sovražnikom srečal posebni bataljon marincev,« zapišejo Ukrajinci, ob tem pa povedo, da je junaško dejanje, rušenje mostu, miniranje, tudi za ceno svojega življenja storil mladi marinec Vitalij Vladimirovič Skakun, inženir ločenega bataljona in marinec, ki se je prostovoljno prijavil za to nalogo.

Most je poškodovan, Vitalji pa je imel premalo časa, da bi se rešil. »Poveljstvo mornarice bo zaprosilo vrhovno poveljstvo, da podeli državno nagrado mornarju Skakunu Vitaliju Volodimiroviču. Ruski okupatorji, vedite, da bo država gorela pod vašimi nogami! Borili se bomo, dokler smo živi! In dokler smo živi, ​​se bomo borili!« so še zapisali na Facebooku generalštaba ukrajinske vojske.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Facebook