• C Novo mesto
  • 11:04
  • Čet, 22.02.2024

V mercedesu umrla 20- in 17-letna fanta, ob cestišču gorijo sveče

Nocoj ponoči sta v hudi prometni nesreči v naselju Kutleše pri Imotskem umrla 20- in 17-letnik, 19- in 18-letnika v vozilu pa so huje poškodovana odpeljali v splitsko bolnišnico. Nesreča se je zgodila pol ure po polnoči, ko je mercedes, v katerem sta bila mladeniča, zapeljal s ceste in trčil v zaščitno kovinsko ograjo ob cestišču ter se prevrnil. Danes zjutraj so na kraju nesreče prižgali lučke.

Kot navaja Jutarnji List so se štirje mladi Imočani iz svojega mesta odpravljali proti Posušju v BiH, le petsto metrov pred mejnim prehodom pa se je zgodila nesreča. Po neuradnih podatkih je voznik v ovinku izgubil oblast nad avtomobilom, trčil v kovinsko ograjo, zapeljal s ceste, drsel še približno petdeset metrov in trčil v star suhi zid.

Voznik in sopotnik umrla na kraju, druga dva sta bila huje poškodovana

Dva mladeniča, stara 20 in 17 let, sta umrla na kraju nesreče, druga dva, stara 19 in 18 let, pa so z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v KBC Split. Pri tem sta dobila hude in večkratne telesne poškodbe. Neuradno naj bi umrla voznik in sopotnik.

Poleg policije in reševalcev so posredovali tudi gasilci. Na teren so odšli štirje gasilci JVP Imotski z dvema voziloma. Zaradi ogleda kraja nesreče je bila cesta danes do 5. ure zjutraj zaprta za ves promet.

​Na usodnem mestu že več nesreč …

 Jutarnji List ob tem dodaja, da vse kar lahko vidimo na ulicah Imotskega, je zagotovo velika žalost in obup vseh tistih, ki so poznali nesrečne mladeniče in njihove družine. Mesto je zavito v črnino, še toliko bolj, ko gre za mladino, ki je tako rekoč šele začela življenje.

Vsekakor je treba poudariti, da se je na istem mestu zgodilo že več nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, krajani Kutleša pa so, kot trdijo, že večkrat opozorili, da je potrebna nujna sanacija zelo nevarnega ovinka na tem delu državna cesta, piše Slobodna Dalmacija.

N. D.; Foto: Shutterstock