• C Novo mesto
  • 04:27
  • Ned, 02.10.2022

V priljubljeno letovišče priplaval morski pes! Ne boste verjeli, kaj je naredil kopalec

Na družabnih omrežjih se je pojavil grozljiv videoposnetek, ki prikazuje plavalce, ki dobesedno s krpo napadajo morskega psa, ko ta poskuša pobegniti. Posnetek so na družbenih omrežjih delili opazovalci, ko so smrtonosno bitje videli plavati proti plaži, polni otrok. Plavut morskega psa je mogoče videti, kako štrli ob obali Marmarisa v jugozahodni Turčiji.

Zdi se, kot da domačini in turisti stojijo v plitvini, medtem ko morski pes kroži okoli njih. Medtem ko večina zgroženo opazuje situacijo, se en kopalec približa morskemu psu in ga začne udarjati s krpo za tla. Po več udarcih se zdi, da morski pes odplava plava v drugo smer, piše Mirror. Sredozemsko morje naj bi bilo dom 47 vrstam morskih psov, vključno z modrim morskim psom in velikim belim morskim psom. Kljub temu, da je so slednji najnevarnejši, jih le redko srečamo.

Napad morskega psa v Egiptu usoden za Avstrijko in Romunko

Spomnimo, v napadu morskegapsa ob obali letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi konec minulega tedna sta umrli avstrijska in romunska državljanka, so v nedeljo sporočile egiptovske oblasti. Smrti so potrdile tudi oblasti v Bukarešti oziroma na Dunaju, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Egiptovsko ministrstvo za okolje in turizem je na Facebooku v nedeljo objavilo, da je med plavanjem ob obali Sal Hašiša južno od Hurgade morski pes napadel dve ženski, napad pa je bil usoden za obe.

Romunsko zunanje ministrstvo je za AFP v nedeljo potrdilo smrt romunske državljanke pri Hurgadi. Druga žrtev naj bi bila 68-letna Avstrijka iz zvezne dežele Tirolske, je v nedeljo poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Zunanje ministrstvo na Dunaju je za AFP potrdilo smrt avstrijske državljanke v Egiptu, ne da bi navedlo druge podrobnosti.

Avstrijki, ki je s plavutkami plavala v zalivu, je morski pes odgriznil nogo in roko, a se je po napadu ob pomoči drugih turistov uspela rešiti iz vode, vendar je kasneje podlegla poškodbam. Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je po napadu v petek odredil zaprtje vseh plaž na območju za tri dni. Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

N. D, Foto: twitter