• C Novo mesto
  • 08:47
  • Čet, 28.09.2023

V snegu našli truplo dojenčka, namigujejo, da je mama Slovenka

Policija še ugotavlja, kdo in kdaj je ob cesti pri zaselku Hlevnica, ki leži deset kilometrov severozahodno od Krapine, pustil truplo novorojenčka. Policisti so obvestilo o najdenem trupelcu v snegu nekaj metrov ob cesti prejeli v nedeljo okoli poldneva. Sedaj čakajo pa še na rezultate obdukcije, ki naj bi pokazala, kdaj in kako je dojenček umrl, saj je ni znano, ali je šlo za detomor ali je bil otrok že mrtvorojen.

In medtem ko naj bi obdukcija dala odgovore na ta vprašanja, si kriminalisti trenutno na vso moč prizadevajo ugotoviti identiteto otrokove matere, med drugim tudi s »prečesavanjem« vseh žensk, ki so prijavile nosečnost na tem območju in okolica. Načelnik Damir Belošević je izrazil obžalovanje zaradi dogodka in poudaril, da upa, da bodo mamo čim prej našli, a tudi, da nikogar ne smejo ‘križati’ v medijih, dokler se ne razjasnijo vse okoliščine, ki so privedle do grozljivega dejanje.

Krajani Hlevnice  se strinjajo, da za tako dejanje ni opravičila in celo, da se je otrok rodil mrtev. Sogovorniki so povedali za portal Večernji List, da kolikor jim je znano, v mestu ni bilo žensk, ki bi bile v nosečniškem stanju, zato obstaja verjetnost, da mati sploh ni bila iz tega konca. namigujejo, da je morda prišli celo iz Slovenije.

Policija podrobnosti ne razkriva

PU Krapinsko-Zagorska je okoli 18. ure podala izjavo za medije in pojasnila, da so službe na terenu. S policije sicer še vedno ni uradnih potrditev o podrobnostih tega primera, kot tudi ne o tem, ali gre za novorojenčka ali starejšega otroka.

N. D.; Foto: Shutterstock