• C Novo mesto
  • 03:28
  • Ned, 13.06.2021

Z junaško brco skozi okno knockavtiral voznika, ki je zapeljal v množico ljudi

Svet so obkrožili posnetki junaškega Albanca, ki je s pravo kaskadersko akcijo preprečil morebitno tragedijo. Na glavni tiranski trg Skanderbeg, kjer so ljudje čakali na cepljenje, je na območje za pešce zapeljal menda zadrogirani voznik s karamboliranim vozilom (že pred tem naj bi povzročil več prometnih nesreč) in se spretno izmaknil policistom, ki so ga hoteli ustaviti. Pri vratolomnem kroženju je ogrožal na trgu zbrane ljudi, med katerimi je zavladala velika panika. Na srečo se je med mimoidočimi znašel tudi junaški moški, ki je stekel za vozilom in z neverjetno akcijo knockavtiral voznika: s skokom skozi okno je voznika brcnil in mu preprečil nadaljnjo vožnjo – in morebitno tragedijo. Tako so lahko vskočili policisti in voznika prijeli.

Naravnost filmsko akcijo so posnele kamere, ki so jih po trgu namestile različne medijske hiše, saj so prav na ta dan v Albaniji potekale parlamentarne volitve. Posnetki so takoj zaokrožili po svetu in fant je danes junak dneva.

BBC poroča, da je bil heroj 22-letni Klodian Elqeni, ki je z družino na trg prišel na kavo. Za takšno tveganje, kot je brca v skoku skozi okno, se je odločil, ker je videl, da nori voznik ogroža ljudi, med njimi tudi veliko otrok.

NaDlani.si; Foto: YouTube