• C Novo mesto
  • 03:16
  • Ned, 21.04.2024

Zadnje letošnje žrebanje Eurojackpota dalo dva milijonarja, ne boste verjeli kam gre spet denar

V 104. krogu igre Eurojackpot tokrat ni bil izžreban glavni dobitek. So bile pa izžrebane številke 21, 48, 40, 2, 34 ter dodatni 6 in 2 . Kombinacija 5 + 1 je tokrat dvema srečnežema prinesla 2.352.158,30, dobitek pa gre v obeh primerih v Nemčijo. V Sloveniji, natančneje v Mariboru je bil tokrat najvišji izžreban dobitek 4 + 2, srečnežev je ‘bogatejših’ za 4.598,10 evrov. Naslednje žrebanje igre Eurojackpot bo v tore 13. decembra, predvideni nagradni sklad znaša že 113 milijonov evrov, navaja Loterija Slovenije.

Kako poteka Eurojackpot?

Garantirani sklad za glavni dobitek jackpot znaša deset milijonov evro, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vedno najmanj deset milijonov evrov, narašča pa lahko do največ 90 milijonov evrov. Žrebanje dobitne kombinacije poteka s pomočjo žrebalne naprave. Za tekoči krog Eurojackpota se iz bobna, v katerem je 50 žogic s številkami od 1 do 50, izžreba pet številk in iz bobna, v katerem je 10 žogic s številkami od 1 do 10, dve številki. Glavni dobitek jackpot (dobitek 5 + 2) imate, če ste pravilno napovedali vseh sedem številk. V igri Eurojackpot je kar 12 kategorij dobitkov, navajajo na spletni strani Loterije Slovenije.

Nova pravila, še več denarja

Dodajmo, da je 25. marca 2022  žrebanje za Eurojackpot praznovalo že 10. obletnico obstoja. Za ta mejnik so se odgovorni odločili oblikovati še dodatna nova pravila, ki so med sodelujočimi požela val navdušenja, saj naj bi bila z novimi pravili za sodelujoče igra še bolj dobičkonosna. Če je pred tem datumom letos žrebanje potekalo vsak petek, so zdaj praktično podvojili možnosti osvojitve denarnih nagrad, saj se po novem žreba tudi vsak torek. Prav tako so dvignili najvišjo možno nagrado iz 90 na 120 milijonov evrov. Žrebanje je tako še dodatno pridobilo na priljubljenosti in vsak teden znova privabi nove sodelujoče, ki si želijo z denarnimi nagradami zagotoviti boljšo in bolj varno prihodnost.

N. D.; Foto: arhiv