• C Novo mesto
  • 23:44
  • Čet, 30.06.2022

Arso izdal opozorilo glede snega!

Danes bo sončno, ponekod na Primorskem zmerno oblačno. Popoldne bo oblačnost od zahoda povsod naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin.

V torek dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo krajevne snežne plohe.

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, nas bodo v drugem delu noči na torek od severa zajele padavine. Dež bo hitro prešel v sneg vse do nižin. Marsikje bodo razmere povsem zimske. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo v v torek zjutraj in dopoldne veter prenašal sneg in gradil zamete. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 cm snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 cm, na severovzhodu do okoli 5 cm.

NaDlani.si; Foto: Pixbay

dolenjske toplice