• C Novo mesto
  • 15:02
  • Pet, 22.09.2023

Arso še izdal oranžno opozorilo, sledi zlom poletja

Danes bo jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, na Primorskem do 36 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V torek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, najvišje dnevne od 31 do 36 stopinj Celzija. Po nižinah Primorske bo velika toplotna obremenitev. Vroče bo tudi drugod, predvsem v mestih.

Obeti

V sredo in v četrtek bo sončno in vroče, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. V sredo popoldne lahko v goratem svetu nastane kakšna vročinska nevihta.

»Poletje nas bo v tem tednu še konkretno “objelo” s temperaturami nad 30 stopinj Celzija, nato pa sledi izrazita sprememba, ki bo najverjetneje povzročila zlom poletja. V drugem tednu bo na delu tako imenovan “summer killer”, ki nam vrača znosnejše temperature, žal pa tudi več padavin. Kot kaže bo ob prehodu fronte nad severnim Sredozemljem nastal sekundaren ciklon, ki lahko poskrbi za novo obilno deževje za našo okolico. Ker je situacija praktično še zelo oddaljena je tudi nemogoče natančno napovedat razvoj dogodkov, lahko pa računamo na možnost novih obilnih padavin – kje točno bo ciklonsko območje locirano še ni znano, kar pomeni da ni nujno, da bi beležili nove poplave. Od sredina tega tedna se lahko ponekod v hribovitem oz. gorskem svetu znova pojavijo posamezne nevihte. Nekoliko bolj pestro vreme lahko pričakujemo konec tedna, …« povzema portal wetterzentrale.de slovenski vremenski portal neurje.si.

N. D.; Foto: Shutterstock