• C Novo mesto
  • 16:29
  • Čet, 21.09.2023

Boste tekli na Ljubljanskem maratonu? Vreme bo porazno!

Ponekod bo pihal jugozahodnik.

LJUBLJANA – Popoldne bo pretežno jasno. Na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 19 °C. A to je današnja napoved, s katero so postregli pri Agenciji republike Slovenije za okolje in prostor.

Jutri bo sončno, na severu in severovzhodu občasno pretežno oblačno. Predvsem v Prekmurju bo lahko popoldne ali zvečer padla kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo krepil severovzhodni do severozahodni veter, ki bo močnejši zlasti v višjih legah severovzhodne in severne Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 16 do 22 °C.

V četrtek dopoldne se bo pooblačilo v večjem delu Primorske, predvsem ponekod v Posočju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo sončno, le zjutraj in deloma dopoldne na severovzhodu še pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. V petek bo v vzhodni polovici države sončno, drugod pretežno oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Na spletu smo preverili še nekaj bolj dolgoročno napoved, ki je milo rečeno  – kisla in slaba!

D.P.